Indische curry met wijting

30 MIN
4 personen
Indische curry met wijting

Deze Indische curry zit boordevol smaak dankzij de kokosmelk, de koriander en de milde currypasta. Dit heerlijk stoofpotje wordt opgediend met naan. Geniet ervan!

Ingrediënten

  • 500 g wijtingfilets
  • 4 naans
  • 2 uien
  • 1 rode chilipeper
  • 300 g spinazie
  • 10 g koriander
  • 1 kl kurkuma
  • 2 el milde currypasta
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 blik kokosmelk
  • 1 el plantaardige olie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Snij de uien in halve ringen. Snij de chilipeper in ringen. Hak de spinazie grof. Snij de vis in reepjes.
  2. Verhit de olie in een grote pan. Voeg de ui en de helft van de chilipeper toe. Stoof 5 min. en voeg de kurkuma en currypasta toe. Roer goed en laat nog 2 min. bakken.
  3. Voeg de , kokosmelk en tomatenblokjes toe. Breng aan de kook en laat 10 min. zachtjes pruttelen. Voeg de vis toe en laat 5 min. garen in de saus. Roer dan de spinazie door de curry, tot die geslonken is. Warm de naanbroodjes op in de oven.
  4. Pluk de blaadjes koriander. Kruid de curry met peper en zout. Serveer de viscurry met de koriander, de rest van de chilipeper en naan.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 800.75 kcal
Koolhydraten 77.45 g
waarvan suikers 8.31 g
Vet 33.11 g
waarvan verzadigd 20.89 g
Proteïnen 42.84 g
Vezels 13.93 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin