Stoofpot van pastinaak en duif

35 MIN
4 personen
Stoofpot van pastinaak en duif

Ingrediënten

  • 4 duivenborstfilets
  • 4 sneetjes gerookt spek, in blokjes
  • 2 pastinaken, in blokjes
  • 4 teentjes knoflook, grof gehakt
  • 2 uien, fijngesnipperd
  • 100 ml gevogeltebouillon
  • 3 klontjes boter
  • 4 takjes tijm
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Stoof de ui samen met de spek aan in een klontje boter in een vuurvaste schotel. Voeg de pastinaak toe en roer om.
  3. Kruid de duif met peper en zout. Bak in een aparte pan langs alle kanten goudbruin in een klontje boter. Leg de filets nadien op de groenten.
  4. Voeg hierbij de knoflook, de tijm en de resterende boter toe. Bevochtig met de bouillon. Dek af en zet 20 minuten in de oven. Kruid eventueel af met peper en zout.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 528.19 kcal
Koolhydraten 19.26 g
waarvan suikers 6.92 g
Vet 38.31 g
waarvan verzadigd 21.86 g
Proteïnen 20.05 g
Vezels 5.88 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin