Vandaag begint officieel de herfst! Voor vele foodies het favoriete seizoen: er zijn nog volop groenten en fruit na de oogstmaanden, er is stilaan terug wild beschikbaar en de dagen worden korter en kouder, dus: tijd om te genieten van een heerlijke kom comfortfood!

 1. Champignonroomsoep


Champignonroomsoep

Is er iets dat beter bij de herfst past als champignons? Wie kennis van zaken heeft, kan zelf op pluktocht gaan. En gelukkig is er tegenwoordig ook een groot gamma heerlijke paddenstoelen te vinden bij de groentenboer en supermarkt. Om dit heerlijke soepje mee te maken bijvoorbeeld. Kan je trouwens maken met eender welke champignon-soort!

2. Pompoenstoemp met worst


Pompoenstoemp met worst
Als champignons dé herfstgroenten bij uitstek is, dan verdient pompoen toch een verdienstelijke tweede plaats! Die prachtige kleuren, die volle ietwat zoete smaak en je kan er zoveel kanten mee uit! Ja hoor, wij houden van pompoen! Deze pompoenstoemp met worst scoort dan ook zeer hoog op onze comfortfoodschaal!

 3. Gehaktbrood met kaas, witloof en graanmosterdsaus


Gehaktbrood met kaas, witloof en graanmosterdsaus

Geraspte kaas is het geheime ingrediënt in dit heerlijk smaakvolle gehaktbrood! Heerlijke herfstige smaken, in combinatie met het gestoofde witloof, gekookte aardappelen en een pittige graanmosterdsaus. Echt comfortfood van bij ons! Dit lekkere herfstige gerechtje kan je trouwens deze week in de 15gram Foodbox bestellen!

4. Gebakken halloumi met vijgen


Gebakken halloumi met vijgen
Ook vegetariërs komen uitgebreid aan hun trekken tijdens de herfst. Zo zijn er nog steeds lekker sappige vijgen. Perfect om een stukje heerlijke warme halloumi te vergezellen.

5. Witloofrolletjes met ham en kaas


Witloofrolletjes met ham en kaas


En we sluiten dit lekkere lijstje af met een Vlaamse klassieker: witloofrolletjes met ham en kaas. Stiekem hopen wij snel op een lekker koude avond om deze topper nog eens te kunnen klaarmaken!

Een smakelijke herfst gewenst!