Steak bearnaise en witloofslaatje

30 MIN
2 personen
Steak bearnaise en witloofslaatje

Een echte Belgische klassieker, steak friet met daarbij bearnaisesaus en een zalig witloofslaatje mét een geheim ingrediënt... peer!

Ingrediënten

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 2 stronkjes witloof
  • 1 peer
  • 10 g krulpeterselie
  • 2 rundersteak
  • 8 el bearnaisesaus
  • 2 el olijfolie
  • 1 el boter
  • 2 el mayonaise
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Schil en snij de aardappelen in frietjes. Schik ze op een met bakpapier bedekte bakplaat en besprenkel met de olijfolie. Kruid met peper en zout.
  3. Plaats de bakplaat 20-25 minuten in de oven tot de frietjes krokant en gekleurd zijn. Schep halverwege om.
  4. Snij het witloof in reepjes. Snij de ongeschilde peer in stukjes. Hak de peterselie fijn. Doe samen in een kom en meng er de mayonaise door en kruid met peper en zout.
  5. Kruid de rundersteaks met peper en zout. Verhit de boter in een pan en bak de steak, ongeveer 2 minuten per kant. Schep de steak uit de pan en hou warm onder aluminiumfolie.
  6. Verwarm de bearnaisesaus in een klein steelpannetje of in een kommetje in de microgolfoven.
  7. Serveer de steak met de frietjes, witloofsalade en bearnaisesaus.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 1220.2 kcal
Koolhydraten 56.41 g
waarvan suikers 15.14 g
Vet 88.91 g
waarvan verzadigd 13.97 g
Proteïnen 43.73 g
Vezels 11.5 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin