Steak bearnaise met frietjes en witloofslaatje

30 MIN
2 personen
Steak bearnaise met frietjes en witloofslaatje

Een echte Belgische klassieker, steak friet met daarbij bearnaisesaus en een zalig witloofslaatje mét een geheim ingrediënt... peer!

Ingrediënten

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 2 stronkjes witloof
  • 1 peer
  • 10 g krulpeterselie
  • 2 rundersteak
  • 8 el bearnaisesaus
  • 2 el olijfolie
  • 1 el boter
  • 2 el mayonaise
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de aardappelen en snij ze in frietjes. Bedek een bakplaat met bakpapier en leg hierop de frietjes. Besprenkel met de olijfolie en kruid met peper en zout. Zet 20 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halfweg om.
  2. Verwijder de harde kern van het witloof en snij in reepjes. Was en snij de ongeschilde peer in stukjes. Hak de peterselie fijn. Doe samen in een kom en meng er de mayonaise door en kruid met peper en zout.
  3. Dep de rundersteaks droog met keukenpapier en kruid met peper en zout. Verhit de boter in een pan en bak de steak, ongeveer 2-3 minuten per kant. Schep de steak uit de pan en hou warm onder aluminiumfolie.
  4. Verwarm de bearnaisesaus in een klein steelpannetje of in een kommetje in de microgolfoven.
  5. Serveer de steak met de frietjes, witloofsalade en bearnaisesaus.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 1220.2 kcal
Koolhydraten 56.41 g
waarvan suikers 15.14 g
Vet 88.91 g
waarvan verzadigd 13.97 g
Proteïnen 43.73 g
Vezels 11.5 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin