Steak bearnaise met pastinaakfrietjes en witloofslaatje

30 MIN
2 personen
Steak bearnaise met pastinaakfrietjes en witloofslaatje

Een echte Belgische klassieker, maar dan met een gezonde knipoog. We vervangen de aardappelfrietjes door pastinaakfrietjes. Daarbij een lekker stukje steak, hemelse bearnaisesaus en een fris witloofslaatje. Lekker koolhdyraatarm genieten!

Ingrediënten

  • 2 pastinaken
  • 3 stronkjes witloof
  • 10 g krulpeterselie
  • 2 rundersteak
  • 8 el bearnaisesaus
  • 1 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 1 el boter
  • 1 kl wittewijnazijn
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Schil de pastinaken en snij ze in frietjes. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hier de pastinaakfrietjes op. Besprenkel met de olijfolie, kruid met peper en zout. Zet 20 minuten in de voorverwarmde oven, schep halfweg om.
  3. Meng de extra vierge olijfolie met de wittewijnazijn. Snij het witloof in reepjes. Hak de peterselie fijn. Doe samen in een kom, meng er de dressing door en kruid met peper en zout.
  4. Dep de rundersteaks droog met keukenpapier en kruid met peper en zout. Verhit de boter in een pan en bak de steaks, ongeveer 2 minuten per kant. Schep de steaks uit de pan en hou warm onder aluminiumfolie.
  5. Verwarm de bearnaisesaus in een klein steelpannetje of in een kommetje in de microgolfoven.
  6. Serveer de steak met de pastinaakfrietjes, witloofsalade en bearnaisesaus.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 992.66 kcal
Koolhydraten 28.96 g
waarvan suikers 0.07 g
Vet 76.84 g
waarvan verzadigd 12.17 g
Proteïnen 41.84 g
Vezels 10.1 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin