Steak met champignonroomsaus, waterkers en zoete aardappelfrietjes

25 MIN
2 personen
Steak met champignonroomsaus, waterkers en zoete aardappelfrietjes

Steak friet, maar dan met koolhydraatarme twist! We maken er zoete aardappelfrietjes bij en zorgen voor een extra portie groenten met een royale champignonroomsaus en waterkers voor erbij. Hier ga je dubbel zoveel van genieten!

Ingrediënten

  • 2 zoete aardappelen
  • 1 bosje waterkers
  • 250 g champignons
  • 2 rundersteak
  • ½ runderbouillonblokje
  • 1 brikje lichte room
  • 1 el olijfolie
  • 2 el boter
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Was en snij de zoete aardappelen (je hoeft ze niet te schillen) in frietjes. Schik ze op een met bakpapier bedekte bakplaat en besprenkel met de olijfolie. Plaats de bakplaat 20-25 minuten in de oven. Schep halfweg om.
  2. Was de waterkers, laat uitlekken en hak grof. Borstel de champignons schoon en snij in plakjes.
  3. Dep de steaks droog met keukenpapier en kruid met peper en zout. Laat de helft van de boter smelten in een pan en bak de steaks 2-3 minuten aan beide kanten. Haal uit de pan en hou warm onder aluminiumfolie.
  4. Laat de rest van de boter smelten in de pan waarin je de steaks gebakken hebt en bak de champignons. Wanneer de champignons goudbruin gebakken zijn, voeg je per persoon 50 milliliter water toe en verkruimel je er de aangegeven hoeveelheid runderbouillon over. Roer goed totdat de bouillon is opgelost en voeg dan de room toe. Roer los en laat de saus nog even indikken.
  5. Serveer de steaks met de zoete aardappelfrietjes, waterkers en de champignonroomsaus.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 596.66 kcal
Koolhydraten 14.96 g
waarvan suikers 5.7 g
Vet 40.38 g
waarvan verzadigd 19.68 g
Proteïnen 42.36 g
Vezels 5.08 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin