Steak met peperroomsaus, gestoofd witloof en zoete aardappelblokjes

30 MIN
2 personen
Steak met peperroomsaus, gestoofd witloof en zoete aardappelblokjes

Een echte Belgische klassieker, maar met een lekkere koolhydraatarme twist: in plaats van de gebruikelijke frietjes serveren we bij deze steak met peperroomsaus en gestoofd witloof heerlijke zoete aardappelblokjes. Laat het smaken!

Ingrediënten

  • 2 zoete aardappelen
  • 3 stronkjes witloof
  • 2 rundersteak
  • 2 el groene peperbollen
  • ½ runderbouillonblokje
  • 1 brikje lichte room
  • 1½ el olijfolie
  • 2 el boter
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de zoete aardappelen en snij in blokjes van 1,5 centimeter. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hierop de zoete aardappelblokjes. Besprenkel met de olijfolie en kruid met peper en zout. Zet 20 minuten in de voorverwarmde oven tot de zoete aardappel gaar is. Schep halverwege om.
  2. Snij een schijfje van de wortelaanzet van het witloof en halveer de stronkjes in de lengte. Verhit de helft van de boter in een antikleefpan en leg de witloofstronkjes met de snijkant naar beneden in de pan, bak kort aan en voeg dan per persoon 1 eetlepel water toe. Laat 4 minuten stoven onder deksel, draai de witloofstronkjes om en laat ze nog 4 minuten verder garen onder deksel. Kruid met peper en zout.
  3. Dep de rundersteaks droog met keukenpapier en kruid met peper en zout. Smelt de rest van de boter in een aparte pan en bak de steaks, ongeveer 2-3 minuten per kant. Schep de steaks uit de pan en hou warm onder aluminiumfolie.
  4. Doe de groene peperbollen in de pan waarin je de steaks gebakken hebt. Voeg per persoon 50 milliliter water toe en roer de aanbaksels los. Verkruimel er de aangegeven hoeveelheid runderbouillon bij en laat kort inkoken. Voeg dan de room toe. Laat de saus nog even indikken.
  5. Serveer de rundersteaks met de peperroomssaus, het gestoofd witloof en de zoete aardappelblokjes.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 662.75 kcal
Koolhydraten 21.18 g
waarvan suikers 4.32 g
Vet 44.71 g
waarvan verzadigd 20.32 g
Proteïnen 42.65 g
Vezels 6.48 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin