Steak met peperroomsaus, witloofsalade en geroosterde aardappelen

30 MIN
2 personen
Steak met peperroomsaus, witloofsalade en geroosterde aardappelen

Vandaag serveren we nog eens een echte klassieker: steak met versgemaakte peperroomsaus, een frisse witloofsalade en krokant geroosterde aardappelblokjes voor erbij. Hier word je toch blij van? Laat het smaken!

Ingrediënten

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 2 stronkjes witloof
  • 10 g krulpeterselie
  • 2 rundersteak
  • 1 el groene peperbollen
  • ½ runderbouillonblokje
  • 1 brikje lichte room
  • 2 el olijfolie
  • 1 el boter
  • 2 el mayonaise
  • 100 ml witte wijn
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Was de aardappelen en snij ze in blokjes van 2 cm. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hier de aardappelen op. Besprenkel met de olijfolie, kruid met peper en zout en zet 18-20 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halverwege om.
  3. Snij het witloof in reepjes. Snij de peterselie fijn. Doe samen in een kom en meng er de mayonaise door en kruid met peper en zout.
  4. Kruid de rundersteaks met peper en zout. Smelt de boter in een pan en bak de steaks, ongeveer 2-3 minuten per kant. Schep de steaks uit de pan en hou warm onder aluminiumfolie.
  5. Doe de groene peperbollen in de pan waarin je de steaks gebakken hebt. Voeg de witte wijn toe en roer los. Laat kort inkoken. Verkruimel de runderbouillon erbij. Roer goed totdat de bouillon is opgelost en voeg dan de room toe en roer los. Laat de saus nog even indikken.
  6. Serveer de rundersteaks met de witloofsalade, de geroosterde aardappelen en de peperroomsaus.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 878.38 kcal
Koolhydraten 42.88 g
waarvan suikers 3.13 g
Vet 53.19 g
waarvan verzadigd 17.76 g
Proteïnen 44.88 g
Vezels 8.62 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin