Steak met peperroomsaus, witloofsalade en geroosterde aardappelen

30 MIN
2 personen
Steak met peperroomsaus, witloofsalade en geroosterde aardappelen

Vandaag serveren we nog eens een echte klassieker: steak met versgemaakte peperroomsaus, een frisse witloofsalade en krokant geroosterde aardappelblokjes voor erbij. Hier word je toch blij van? Laat het smaken!

Ingrediënten

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 2 stronkjes witloof
  • 10 g krulpeterselie
  • 2 rundersteak
  • 2 el groene peperbollen
  • ½ runderbouillonblokje
  • 1 brikje lichte room
  • 2 el olijfolie
  • 1 el boter
  • 2 el mayonaise
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Was de aardappelen en snij ze in blokjes van 2 cm. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hier de aardappelen op. Besprenkel met de olijfolie, kruid met peper en zout en zet 20 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halverwege om.
  3. Snij het witloof in reepjes. Hak de peterselie fijn. Doe samen in een kom en meng er de mayonaise door en kruid met peper en zout.
  4. Dep de rundersteaks droog met keukenpapier en kruid met peper en zout. Smelt de boter in een pan en bak de steaks, ongeveer 2-3 minuten per kant. Schep de steaks uit de pan en hou warm onder aluminiumfolie.
  5. Doe de groene peperbollen in de pan waarin je de steaks gebakken hebt. Voeg per persoon 50 milliliter water toe en roer de aanbaksels los. Verkruimel er de aangegeven hoeveelheid runderbouillon bij en laat kort inkoken. Voeg dan de room toe. Laat de saus nog even indikken.
  6. Serveer de rundersteaks met de witloofsalade, de geroosterde aardappelen en de peperroomsaus.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 853.83 kcal
Koolhydraten 45.38 g
waarvan suikers 3.13 g
Vet 53.32 g
waarvan verzadigd 17.81 g
Proteïnen 45.34 g
Vezels 9.59 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin