Steak met pastinaakfrietjes en waterkerssalade

30 MIN
2 personen
Steak met pastinaakfrietjes en waterkerssalade

Pastinaakfrietjes passen verrassend goed bij een heerlijk stukje saignant gebakken steak en dan die lekker herfstige salade met waterkers en appel.

Ingrediënten

  • 2 pastinaken
  • 1 bussel waterkers
  • 1 appel
  • 10 g dragon
  • 3 el mayonaise
  • 2 rundersteaks
  • 1 kl wittewijnazijn
  • 2 el olijfolie
  • 1 el boter
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de pastinaken en snij ze in frietjes. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hier de pastinaakfrietjes op. Besprenkel met de olijfolie, kruid met peper en zout. Zet 25 minuten in de voorverwarmde oven.
  2. Was de waterkers en laat goed uitlekken. Schil de appel en snij in staafjes. Bedruppel de appelstaafjes met de wittewijnazijn. Meng de appelstaafjes met de waterkers en kruid de salade met peper en zout.
  3. Pluk de blaadjes dragon en hak ze fijn. Meng ze met de mayonaise in een kommetje. Kruid met peper en zout.
  4. Laat de boter smelten in een pan. Kruid de steaks met peper en zout. Bak ze saignant (of zoals je zelf wilt) in de pan. Serveer de steaks met de waterkerssalade, pastinaakfrietjes en dragonmayonaise.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 739.5 kcal
Koolhydraten 35.52 g
waarvan suikers 9.75 g
Vet 47.24 g
waarvan verzadigd 10.79 g
Proteïnen 39.98 g
Vezels 9.06 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin