Pepersteak met lauwe aardappel-pastinaaksalade

35 MIN
2 personen
Pepersteak met lauwe aardappel-pastinaaksalade

Wat denk je van een lauwe geroosterde aardappel-pastinaaksalade met pepersteak en een frisse dragon-mosterdmayonaise? Dat wordt een heerlijk avondmaal!

Ingrediënten

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 2 pastinaken
  • 10 g dragon
  • 100 g sperziebonen
  • 2 rundersteak
  • 2 el olijfolie
  • 1 el arachideolie
  • 2 el mayonaise
  • 1 kl mosterd
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de aardappelen en snij ze in gelijke blokjes. Schil de pastinaken en snij ze in even grote blokjes als de aardappelen. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hierop de aardappelen en pastinaak. Besprenkel met de olijfolie en kruid met peper en zout. Meng goed door elkaar en zet 20 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halverwege om. Haal uit de oven en laat even afkoelen.
  2. Hak de dragon fijn en meng met de mayonaise en mosterd in een kommetje. Kruid met peper en zout. Snij de uiteinden weg van de sperziebonen en halveer ze. Breng licht gezouten water aan de kook en blancheer de sperzieboontjes 6 minuten. Giet af, spoel met koud water en laat even uitlekken.
  3. Dep de steaks droog met keukenpapier en kruid met veel peper en een beetje zout. Verhit de arachideolie in een pan en bak de steaks aan beide kanten 2-3 minuten. Leg de steaks op een bord en bedek met aluminiumfolie. Laat even rusten.
  4. Meng de aardappelen, de pastinaak en de sperzieboontjes in een kom met de dragon-mosterdmayonaise en serveer met de gebakken pepersteaks.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 826.2 kcal
Koolhydraten 64.44 g
waarvan suikers 1.58 g
Vet 41.42 g
waarvan verzadigd 6.26 g
Proteïnen 43.96 g
Vezels 13.6 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin