Varkenslapje met pastinaakrösti en waterkers

30 MIN
2 personen
Varkenslapje met pastinaakrösti en waterkers

Zin in een heerlijk bordje comfort food, dat toch niet te zwaar is? Deze varkenslapjes in een heerlijk romige mosterdsaus met originele rösti van pastinaak en aardappel met peperige waterkers erbij. Origineel, lekker licht en klaar in minder dan een half uur, dat zal smaken!

Ingrediënten

  • ½ kippenbouillonblokje
  • 1 bosje waterkers
  • 200 g bloemige aardappelen
  • 1 pastinaak
  • 1 kl gedroogde tijm
  • 2 varkenslapje
  • ½ potje lichte room
  • 1 el olijfolie
  • 1 el boter
  • 1 el mosterd
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Breng per persoon 100 milliliter water aan de kook en los er de kippenbouillon in op. Was de waterkers en laat goed uitlekken.
  2. Schil de aardappelen en pastinaak en rasp ze met een grove rasp. Doe de aardappel, pastinaak en gedroogde tijm in een kom. Kruid met peper en meng goed door elkaar.
  3. Kruid de varkenslapjes met peper en zout. Verhit de boter in een braadpan en bak de varkenslapjes, 4 minuten aan elke kant. Schep ze uit de pan en hou warm onder aluminiumfolie.
  4. Verhit de olijfolie in een antikleefpan en schep per persoon 2 gelijke hoopjes van het röstimengsel in de pan. Duw ze plat met een spatel. Laat 4 minuten bakken per kant. Kruid met zout.
  5. Giet de kippenbouillon in de pan waarin je het vlees gebakken hebt en warm op. Laat de bouillon wat inkoken en voeg de room en mosterd toe. Leg de varkenslapjes opnieuw in de pan en laat ze nog even doorwarmen op een zacht vuur.
  6. Serveer de varkenslapjes met de mosterdsaus, de rösti en de waterkers.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 601.73 kcal
Koolhydraten 35.48 g
waarvan suikers 3.9 g
Vet 33.28 g
waarvan verzadigd 15.56 g
Proteïnen 38.16 g
Vezels 7.2 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin