Steak met zigeunersaus en frietjes

30 MIN
2 personen
Steak met zigeunersaus en frietjes

Zigeunersaus - een saus op basis van paprika, tomaat en champignons - wordt traditioneel bij een schnitzel geserveerd. Maar ook bij een lekker sappig stukje rundsvlees smaakt het verrassend lekker. Daarbij komen nog ovenfrietjes en het feestmaal is compleet. Smakelijk!

Ingrediënten

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 125 g champignons
  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • ½ blikje tomatenpuree
  • 2 rundersteak
  • 2 el olijfolie
  • 1 el boter
  • 3 el ketchup
  • ¼ kl cayennepeper
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Was en schil de aardappelen en snij ze in frietjes. Bedek een bakplaat met bakpapier en leg hierop de frietjes. Besprenkel met de helft van de olijfolie en kruid met peper en zout. Zet 20 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halfweg om.
  2. Borstel de champignons schoon en snij in plakjes. Snij de rode paprika in stukjes. Snij de ui in halve ringen. Pers de knoflook.
  3. Verhit de rest van de olijfolie in een grote pan en voeg de ui en knoflook toe. Stoof 2 minuten en voeg dan de paprika en champignons toe. Roerbak 3 minuten en voeg dan de tomatenpuree, ketchup, cayennepeper (gebruik minder als je niet van pittig houdt) en per persoon 4 eetlepels water toe. Kruid met peper en zout. Roer goed om en laat de saus 7 minuten pruttelen.
  4. Kruid de steaks met peper en zout. Laat de boter smelten in een pan en bak de steaks 2-3 minuten aan beide kanten. Haal uit de pan en dek af met aluminiumfolie.
  5. Snij de steak in plakjes. Serveer met de zigeunersaus en de ovenfrietjes.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 679.82 kcal
Koolhydraten 56.45 g
waarvan suikers 16.95 g
Vet 28.16 g
waarvan verzadigd 8.21 g
Proteïnen 44.63 g
Vezels 12.22 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin