Steak met zigeunersaus en frietjes

30 MIN
2 personen
Steak met zigeunersaus en frietjes

Zigeunersaus - een saus op basis van paprika, tomaat en champignons - wordt traditioneel bij een schnitzel geserveerd. Maar ook bij een lekker sappig stukje rundsvlees smaakt het verrassend lekker. Daarbij komen nog ovenfrietjes en het feestmaal is compleet. Smakelijk!

Ingrediënten

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 125 g champignons
  • 2 rode paprika's
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • ½ blikje tomatenpuree
  • 2 rundersteak
  • 2 el olijfolie
  • 1 el boter
  • 3 el ketchup
  • ¼ kl cayennepeper
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Was en schil de aardappelen en snij ze in frietjes. Bedek een bakplaat met bakpapier en leg hierop de frietjes. Besprenkel met de helft van de olijfolie en kruid met peper en zout. Zet 20 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halfweg om.
  2. Borstel de champignons schoon en snij in plakjes. Snij de rode paprika in blokjes. Snij de ui in halve ringen. Pers de knoflook.
  3. Verhit de rest van de olijfolie in een grote pan en voeg de ui en knoflook toe. Stoof 2 minuten en voeg dan de paprika en champignons toe. Roerbak 3 minuten en voeg dan de aangegeven hoeveelheid tomatenpuree, ketchup, cayennepeper (gebruik minder als je niet van pittig houdt) en per persoon 60 milliliter water toe. Kruid met peper en zout. Roer goed om en laat de saus 7 minuten zachtjes pruttelen.
  4. Dep de steaks droog met keukenpapier en kruid met peper en zout. Laat de boter smelten in een pan en bak de steaks 2-3 minuten aan beide kanten.
  5. Snij de steak in plakjes. Serveer met de zigeunersaus en de ovenfrietjes.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 705.12 kcal
Koolhydraten 60.85 g
waarvan suikers 20.1 g
Vet 28.12 g
waarvan verzadigd 8.19 g
Proteïnen 45.64 g
Vezels 14.22 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin