Groentelasagne met rucolaslaatje

40 MIN
2 personen
Groentelasagne met rucolaslaatje

Een echt groentefestijn, deze koolhydraatarme lasagne met aubergine, courgette, tomaat, een kruidige tomatensaus en mozzarella. Daarbij komt ook nog een fris rucolaslaatje. Lekker vegetarisch en licht genieten, hmmm!

Ingrediënten

  • 2 aubergines
  • 1 courgette
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 2 tomaten
  • 2 bollen mozzarella
  • 1 kl Italiaanse kruiden
  • 500 ml tomatenpassata
  • 50 g rucola
  • 3 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 1 kl balsamico
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Snij de aubergine in de lengte in zo dun mogelijke plakken. Trek lange slierten van de courgette met een dunschiller. Snij het zachte binnenste van de courgette in fijne blokjes. Pers de knoflook en snij de ui fijn. Snij de tomaten en mozzarella in plakjes.
  2. Verhit 1/3 van de olijfolie in een grillpan of antikleefpan en gril of bak de plakjes aubergine 2-3 minuten per kant. Kruid met peper en zout. Leg op een bord en hou even apart.
  3. Verwarm de oven voor op 220 °C. Verhit 1/3 van de olijfolie in een antikleefpan en stoof de ui, de knoflook en de fijngesneden courgette aan gedurende 3 minuten. Kruid met peper en zout en voeg de Italiaanse kruiden toe. Stoof nog 1 minuut en voeg de tomatenpassata toe. Laat nog 5 minuten pruttelen.
  4. Neem een ovenschaal, bestrijk met de rest van de olijfolie en leg er een laag van de aubergineplakken en dan een laag courgetteslierten en dan tomatenplakjes op. Kruid met peper en zout. Schep hierop de helft van de tomatensaus en bedek met de helft van de plakjes mozzarella. Herhaal deze stap met de rest van de ingrediënten. Zet 20 minuten in de voorverwarmde oven.
  5. Meng de balsamico met de extra vierge olijfolie. Kruid met peper en zout. Dit is de dressing.
  6. Serveer de groentelasagne met de rucola en de dressing erover gesprenkeld.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 802.82 kcal
Koolhydraten 38.57 g
waarvan suikers 22.89 g
Vet 54.17 g
waarvan verzadigd 19.42 g
Proteïnen 34.77 g
Vezels 15.36 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin