Caponata met ovengebakken feta

30 MIN
2 personen
Caponata met ovengebakken feta

Caponata is een heerlijke saus op basis van aubergine, paprika en kappertjes uit Sicilië. We serveren ze samen met ovengebakken feta met gepofte kerstomaatjes en amandelschilfers. Een geweldige combinatie en zoveel lekkere groentjes! Een zalige Zuiderse koolhydraatarme maaltijd.

Ingrediënten

  • 1 teentje knoflook
  • 250 g kerstomaten
  • 200 g feta
  • 2 el amandelschilfers
  • 1 ui
  • 1 aubergine
  • 1 courgette
  • 1 rode paprika
  • 1 el kappertjes
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 3 el olijfolie
  • 2 el balsamico
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Pers de knoflook. Meng 2/3de van de olijfolie met de knoflook, peper en zout. Doe de kerstomaten in een ovenschaal en schenk er de olijfolie over. Meng goed. Schuif de kerstomaten wat naar opzij en leg de feta in het midden. Zet de ovenschaal 15 minuten in de voorverwarmde oven. Strooi er de laatste 5 minuten de amandelschilfers over en zet opnieuw in de oven.
  3. Snij de ui in halve ringen. Snij de aubergine, courgette en paprika in blokjes van 1 cm.
  4. Verhit de rest van de olijfolie in een grote antikleefpan. Voeg de ui, aubergine, courgette en paprika toe en laat garen op een zacht vuur, kruid met peper en zout en roer regelmatig.
  5. Voeg na 8 minuten de kappertjes, tomatenblokjes en de balsamico toe en laat nog 10 minuten verdergaren.
  6. Schep de caponata in diepe borden, verdeel er de feta, amandelschilfers en kerstomaatjes over en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 732.13 kcal
Koolhydraten 37.9 g
waarvan suikers 25.03 g
Vet 50.31 g
waarvan verzadigd 18.73 g
Proteïnen 26.55 g
Vezels 14.32 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin