Snelle caponata met ciabatta en geitenkaas

15 MIN
2 personen
Snelle caponata met ciabatta en geitenkaas

Caponata is een heerlijk groentegerecht uit Sicilië: gestoofde aubergines met tomaat, olijven en kappertjes. Zonnige smaken die heerlijk passen bij krokante ciabatta's en frisse geitenkaas. Een Zuiders toppertje dat je in een kwartiertje op tafel zet, hoera!

Ingrediënten

  • 1 aubergine
  • 2 ciabattabroodje
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 125 g kerstomaten
  • 40 g groene olijven
  • 1 el kappertjes
  • 1 kl gedroogde oregano
  • 10 g basilicum
  • 100 g geitenkaas
  • 1 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Voor je begint te koken: verwarm de oven voor op 200 °C. Haal de ingrediënten uit de koelkast. Was de groenten. Leg een snijplank, mes en een antikleefpan klaar.
  2. Prik gaatjes met een mes in de aubergine en leg hem 5 minuten in de microgolfoven op 900 W.
  3. Leg de ciabattabroodjes 8-10 minuten in de voorverwarmde oven.
  4. Snij de sjalot fijn en pers de knoflook. Snij de kerstomaten in kwartjes. Halveer de olijven.
  5. Haal de aubergine uit de microgolfoven, laat kort afkoelen en snij in stukken.
  6. Verhit de olijfolie in de pan en bak de blokjes aubergine 3 minuten op hevig vuur. Voeg dan de kerstomaatjes, sjalot, knoflook, kappertjes en olijven toe. Roerbak 3 minuten, kruid met de gedroogde oregano, peper en zout. Haal van het vuur en roer er de extra vierge olijfolie door.
  7. Pluk de blaadjes basilicum. Snij de helft fijn en roer door de caponata. Verkuimel de geitenkaas over de caponata en strooi er de blaadjes basilicum over. Serveer met ciabattabroodjes.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 496.88 kcal
Koolhydraten 41.53 g
waarvan suikers 6.69 g
Vet 29.28 g
waarvan verzadigd 8.69 g
Proteïnen 15.46 g
Vezels 10.31 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin