Spaghetti alla Trapanese

15 MIN
2 personen
Spaghetti alla Trapanese

Spaghetti alla Trapanese is de Siciliaanse versie van de pasta pesto uit Genua. De Sicilianen maken hun geliefde pestosaus met amandelen. Een heerlijke, unieke en zonovergoten versie die je zeker eens moet proeven! Laat het smaken!

Ingrediënten

  • 200 g spaghetti
  • 30 g amandelen
  • 1 teentje knoflook
  • 20 g basilicum
  • 30 g parmezaan
  • 250 g kerstomaten
  • 30 g parmezaanschilfers
  • 3 el olijfolie extra vierge
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de spaghetti beetgaar in 9-11 minuten. Giet de pasta af maar hou wat van het kookvocht bij.
  2. Verhit een antikleefpan zonder vetstof en rooster de amandelen tot ze lichtjes beginnen te kleuren.
  3. Pel de knoflook. Hak de basilicum grof. Doe de amandelen in een vijzel en stamp fijn. Voeg dan de knoflook, basilicum (hou enkele blaadjes opzij voor de afwerking) en gemalen parmezaan toe. Je kan dit ook in een keukenrobot doen. Roer er de extra vierge olijfolie door. Kruid met peper en zout.
  4. Halveer de kerstomaatjes.
  5. Meng de spaghetti met de pesto Trapanese. Voeg eventueel enkele eetlepels van het kookvocht van de pasta toe, zo zal de pesto mooi aan de spaghetti kleven. Roer er de kerstomaatjes door. Werk af met parmezaanschilfers en basilicumblaadjes en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 806.86 kcal
Koolhydraten 73.96 g
waarvan suikers 6.89 g
Vet 42.14 g
waarvan verzadigd 9.94 g
Proteïnen 30.09 g
Vezels 6.6 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin