We geven graag nog enkele tips mee voor het koken van spaghetti.
- Kies voor een goede gedroogde versie boven een verse spaghetti omdat het kwaliteitsverschil toch bijzonder klein is.
- Breng een ruime hoeveelheid gezouten water aan de kook, de vuistregel is: 1 liter water per 100 gr pasta. Voeg de pasta pas toe als het water echt kookt. Roer regelmatig.
- Spaghetti is op zijn best als hij al dente is, wat wil zeggen: niet helemaal zacht gekookt, maar toch nog met een lichte knauw.
- Overspoel de afgegoten spaghetti ruim met warm water, niet té heet. We doen dit om het garingsproces te stoppen.
- Kleeft je spaghetti eens je hem hebt afgegoten? Spoel hem met heet water.
En nu, aan de slag!
Spaghetti all'Amatriciana

Amatriciana-saus is een op-en-top Italiaanse saus die zijn origine kent in het dorpje Amatricia in de provincie Lazio. Origineel werd het gemaakt met varkenswang, maar gerookt spek is een waardig alternatief. Een lekker stevige en pittige saus die van deze pasta een ware klassieker maakt, heerlijk! Bekijk recept
Spaghetti alla Trapanese

Spaghetti alla Trapanese is de Siciliaanse versie van de pasta pesto uit Genua. De Sicilianen maken hun geliefde pestosaus met amandelen. Een heerlijke, unieke en zonovergoten versie die je zeker eens moet proeven! Laat het smaken! Bekijk recept
De echte spaghetti carbonara

Pastagerechten daar scoren we altijd mee. Zowel bij groot als bij klein. De enige echte carbonara vindt zijn oorsprong in het Italliaanse Lazio. Uiteraard zonder room én met eieren, pancetta en pecorino. Buon appetito! Bekijk recept
Spaghetti met scampi in curry-roomsaus

Scampi's en curry, het is een hemelse combinatie! En het wordt nog beter: want deze topklassieker is zowaar in 15 minuten klaar. Lekker eten, weinig werk,... wat wil je nog meer? Laat het je smaken! Bekijk recept
Volkoren spaghetti met broccoli, chili, citroen en mozzarella

Hou je van eenvoudige, snelle pastagerechten die barsten van smaak? Dan hebben we het ideale gerecht voor jou! Heerlijke volkoren pastaslierten met beetgare broccoliroosjes en daarbij een heerlijke dressing met citroen, chili en knoflook. Een volledige bol mozzarella maakt van dit eenvoudige gerecht een feestmaal! Bekijk recept
Spaghetti cacciatore met gerookt spek, olijven en champignons

'Cacciatore' is de Italiaanse benaming voor een jagersstoofpotje. Vaak een combinatie van spek, kruiden en champignons... Daar hebben we een heerlijke pasta mee bedacht, die menig jager, maar ook thuisblijvers met veel smaak zullen opeten. En in 15 minuten klaar, hoe goed is dat? Bekijk recept
Spaghetti met balletjes

De klassieke pasta 'lady en de vagebond' in een overheerlijke versie. Sappige gehaktballetjes in een heerlijke tomatensaus en pastaslierten. Een feestmaal voor het hele gezin! Zin in? Deze topper kan je deze week bij de 15gram Foodbox bestellen!