Tagliatelle met tomatensaus, kerstomaten en rucolapesto

25 MIN
2 personen
Tagliatelle met tomatensaus, kerstomaten en rucolapesto

Een zonnig vegetarisch toppertje, deze tagliatelle met tomatensaus én rucolapesto. Smaken die heerlijk bij elkaar passen. Daarbij komen ook nog kerstomaten en enkele blaadjes rucola om het af te werken. Laat het smaken!

Ingrediënten

  • 200 g tagliatelle
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 250 g kerstomaten
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 kl gedroogde oregano
  • 30 g pijnboompitten
  • 50 g rucola
  • 30 g parmezaan
  • 1 el olijfolie
  • 3 el olijfolie extra vierge
  • ½ kl wittewijnazijn
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de tagliatelle beetgaar in 5-6 minuten. Giet de pasta af maar bewaar een kopje van het kookvocht.
  2. Snij de ui fijn. Pers de knoflook. Verhit de olijfolie in een pan en voeg de ui en de helft van de knoflook toe. Laat 5 minuten stoven op een matig vuur. Halveer de kerstomaten. Voeg de tomatenblokjes en gedroogde oregano toe bij de ui, roer om en laat 10 minuten pruttelen.
  3. Rooster de pijnboompitten in een antikleefpan zonder vetstof tot ze lichtjes beginnen te kleuren. Hak de helft van de rucola grof. Doe de rest van de knoflook, de geroosterde pijnboompitten en de grofgehakte rucola in een vijzel en stamp fijn (je kan dit ook in een blender doen). Voeg de parmezaan en de extra vierge olijfolie toe en meng goed tot een homogene massa. Voeg eventueel enkele eetlepels van het kookvocht van de pasta toe voor een mooie vloeiende saus. Breng op smaak met enkele druppels wittewijnazijn, peper en zout.
  4. Kruid de tomatensaus met peper en zout. Meng met de tagliatelle. Schep in borden en werk af met een flinke schep rucolapesto, de rest van de rucola en de kerstomaten.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 888.8 kcal
Koolhydraten 86.04 g
waarvan suikers 12.61 g
Vet 46.21 g
waarvan verzadigd 9 g
Proteïnen 28.54 g
Vezels 9.71 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin