One pot pasta met champignons, paprika, tomatenroomsaus en geitenkaas

20 MIN
2 personen
One pot pasta met champignons, paprika, tomatenroomsaus en geitenkaas

De wondere wereld van de one pot pasta's, wij zijn helemaal fan! Wat? One pot pasta? Het principe is heel simpel, je bereidt je volledige gerecht in één pot. Makkelijk en weinig afwas, hoe ideaal is dat? Deze vegetarische versie met een heerlijk romige tomatensaus, champignons en paprika is hartverwarmend. De geitenkaas en peterselie frissen het geheel lekker op.

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode paprika
  • 250 g champignons
  • 1 kl Provençaalse kruiden
  • 500 ml tomatenpassata
  • ½ kl gerookt paprikapoeder
  • 200 g spirelli
  • 1 brikje lichte room
  • 10 g bladpeterselie
  • 100 g geitenkaas
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Snij de ui fijn. Pers de knoflook. Snij de paprika in blokjes. Borstel de champignons schoon en snij in kwartjes.
  2. Verhit de olijfolie in een grote kookpot en voeg de ui en knoflook toe. Stoof 3 minuten en voeg dan de Provençaalse kruiden, de paprikablokjes en champignons toe. Laat opnieuw 5 minuten stoven, schep regelmatig om.
  3. Voeg de tomatenpassata en de aangegeven hoeveelheid gerookt paprikapoeder toe aan de groenten en kruid met peper en zout. Breng de saus aan de kook en laat 5 minuten zachtjes pruttelen.
  4. Voeg de spirelli en per persoon 400 milliliter water toe aan de pot en laat 15 minuten koken. Schep af en toe om en controleer de gaarheid van de pasta. Roer er de lichte room door.
  5. Hak ondertussen de bladpeterselie fijn en verbrokkel de geitenkaas.
  6. Serveer de one pot pasta en werk af met de fijngehakte peterselie en geitenkaas.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 799.77 kcal
Koolhydraten 90.72 g
waarvan suikers 18.72 g
Vet 32.66 g
waarvan verzadigd 15.25 g
Proteïnen 29.96 g
Vezels 13.63 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin