Eenpotspasta met courgette en champignons

20 MIN
2 personen

Deze vegetarische pasta heeft alles: je maakt hem klaar in 1 kookpot, pasta inbegrepen, het is snel klaar en bovendien ook nog eens lekker licht.

Ingrediënten

  • 250 g champignons
  • 1 courgette
  • 1 teentje knoflook
  • 2 takjes tijm
  • 200 g spaghetti
  • 1 groentebouillonblokje
  • 1 citroen
  • 50 ml lichte room
  • 40 g parmezaan
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Snij de champignons in plakjes. Snij de courgette overlangs in 4 en snij in plakjes. Pers de knoflook. Rits de blaadjes van de takjes tijm.
  2. Doe de spaghetti, courgette, knoflook, champignons, tijm en per persoon 250 milliliter water samen in 1 pot. Verkruimel de groentebouillon erbij en breng aan de kook.
  3. Laat 9-11 minuten koken. Rasp ondertussen de zeste van de citroen. Proef of de spaghetti gaar is en voeg de room, de helft van de parmezaan en de helft van de citroenzeste toe. Breng op smaak met peper en zout. Serveer de pasta met de rest van de parmezaan en de citroenzeste erover gestrooid naar eigen smaak.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 579.1 kcal
Koolhydraten 80.24 g
waarvan suikers 14.59 g
Vet 13.99 g
waarvan verzadigd 7.46 g
Proteïnen 28.83 g
Vezels 9.16 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin