Deze vegetarische pasta heeft alles: je maakt hem klaar in één kookpot, pasta inbegrepen, het is snel klaar en bovendien ook nog eens lekker licht.
Ingrediënten
250 g champignons
1 courgette
1 teentje knoflook
2 takjes tijm
200 g spaghetti
1 groentebouillonblokje
½ citroen
½ brikje lichte room
40 g parmezaan
peper
zout
Bestel deze producten online
BEREIDING
Borstel de champignons schoon en snij in plakjes. Snij de courgette overlangs in 4 en snij dan in plakjes. Pers de knoflook. Rits de blaadjes van de takjes tijm.
Doe de spaghetti, courgette, knoflook, champignons, tijm en per persoon 250 milliliter water samen in 1 pot. Verkruimel de groentebouillon erbij en breng aan de kook.
Laat 7-8 minuten koken. Rasp ondertussen de zeste van de aangegeven hoeveelheid citroen. Proef of de spaghetti bijna gaar is en voeg de room, de helft van de parmezaan en de helft van de citroenzeste toe. Breng op smaak met peper en zout. Laat nog even doorwarmen. Serveer de pasta met de rest van de parmezaan en de citroenzeste erover gestrooid naar eigen smaak.
Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.