Spaanse rijst met merguez

35 MIN
2 personen
Spaanse rijst met merguez

Spaanse rijst wordt een beetje gemaakt zoals risotto, maar is veel gemakkelijker omdat je niet heel de tijd hoeft staan te roeren. Ietwat pittig (dat kies je zelf natuurlijk) en heerlijk sappig. De gebakken merguezworsten passen er perfect bij! Stevige smaken waar iedereen blij van wordt!

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 gele paprika
  • ½ kippenbouillonblokje
  • 150 g jasmijnrijst
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 10 g krulpeterselie
  • 2 merguezworsten
  • 2 el olijfolie
  • ½ kl cayennepeper
  • zout

BEREIDING

  1. Snij de ui fijn en pers de knoflook. Snij de gele paprika in fijne blokjes. Breng per persoon 150 milliliter water aan de kook en los er de kippenbouillon in op.
  2. Verhit de helft van de olijfolie in een kookpot op een matig vuur en voeg de jasmijnrijst, de fijngesneden ui, de knoflook en de blokjes paprika toe en roerbak gedurende 5 minuten, tot de rijst begint te kleuren. Voeg dan de kippenbouillon, de cayennepeper (voeg minder toe als je niet van pikant houdt) en de tomatenblokjes uit blik toe. Laat 20 minuten zachtjes pruttelen, tot alle vocht is opgenomen door de rijst. Roer regelmatig om. Proef en kruid eventueel bij met zout en cayennepeper. Snij ondertussen de peterselie fijn.
  3. Verhit de rest van de olijfolie in een pan en bak de merguezworsten gaar.
  4. Serveer de Spaanse rijst met de merguezworst erbovenop. Werk af met de fijngesneden peterselie.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot woensdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 907.29 kcal
Koolhydraten 83.05 g
waarvan suikers 13.35 g
Vet 44.65 g
waarvan verzadigd 9.8 g
Proteïnen 38.88 g
Vezels 8.82 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin