Patatas bravas met merguez en gegrilde courgette

30 MIN
2 personen
Patatas bravas met merguez en gegrilde courgette

We hebben een barbecue-versie gemaakt van de Spaanse klassieker 'patatas bravas'! Daarbij komt een lekker merguezworstje en plakjes courgette, uiteraard ook geroosterd op de barbecue. Dat wordt smullen!

Ingrediënten

  • 400 g krielaardappelen
  • 1 courgette
  • 2 tomaten
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • ½ blikje tomatenpuree
  • 300 g merguezworsten
  • 3 el olijfolie
  • 1 kl suiker
  • ½ kl cayennepeper
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Warm je barbecue op (kolen of gas) als je die gebruikt.
  2. Was de krieltjes en breng een pot gezouten water aan de kook. Kook de krieltjes 8 minuten. Giet af.
  3. Snij de courgette in ronde plakjes. Bestrijk ze met 1/3de van de olijfolie en kruid met peper en zout.
  4. Snij de tomaten in blokjes. Snij de ui fijn en pers de knoflook. Roer de aangegeven hoeveelheid tomatenpuree los met een beetje water.
  5. Verhit 1/3de van de olijfolie in een pan en stoof de ui 2 minuten. Doe er de tomatenpuree, de suiker, de tomaten en de helft van de knoflook bij. Laat 10 minuten pruttelen. Breng op smaak met cayennepeper (gebruik minder als je niet van pittig houdt) en zout.
  6. Meng de rest van de olijfolie met de rest van de knoflook. Meng de krieltjes met de knoflookolie en verpak ze in aluminiumfolie en vouw goed dicht. (indien je geen barbecue met kolen gebruikt, hoef je ze niet te verpakken in aluminiumfolie.)
  7. Leg de papillot met de krieltjes 14 minuten in de kolen (of bak ze in een pan). Rooster de courgettes en de merguezworsten 3-4 minuten per kant op de barbecue (of in een grillpan).
  8. Haal de krieltjes uit de papillot, schik op borden en schep er de pittige tomatensaus over. Leg de merguezworsten en courgetteplakken ook op het bord en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 890.81 kcal
Koolhydraten 63.12 g
waarvan suikers 18.93 g
Vet 51.63 g
waarvan verzadigd 10.7 g
Proteïnen 38.76 g
Vezels 11.02 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin