Patatas bravas met merguez en courgettespaghetti

30 MIN
2 personen
Patatas bravas met merguez en courgettespaghetti

Voor dit lekkere en originele gerecht deden we onze inspiratie op bij de Spaanse tapas: de tapasklassieker patatas bravas met heerlijke merguezworstjes erbij.

Ingrediënten

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 1 courgette
  • 2 tomaten
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • ½ blikje tomatenpuree
  • 2 merguezworsten
  • 3 el olijfolie
  • 1 el boter
  • 1 kl cayennepeper
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil en snij de aardappelen in blokjes. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel ze met 1/3de van de olijfolie en kruid met peper en zout. Zet 20 minuten in de voorverwarmde oven.
  2. Maak met een juliennesnijder of spiraalsnijder lange slierten van de courgette. Heb je die niet in huis? Trek dan met een dunschiller lange linten van de courgette en snij ze in reepjes. Doe de slierten in een ovenschaal, besprenkel met 1/3de van de olijfolie en kruid met peper en zout. Dek af met aluminiumfolie en zet 12 minuten mee in de oven.
  3. Snij de tomaten in blokjes. Snij de ui fijn en pers de knoflook. Roer de tomatenpuree los met een beetje water.
  4. Stoof de ui glazig in de rest van de olijfolie, doe er de knoflook, de tomatenpuree en de tomaten bij. Laat 10 minuten pruttelen. Breng op smaak met cayennepeper (gebruik minder als je niet van pittig houdt) en zout.
  5. Verhit de boter in een pan en bak de merguezworstjes mooi bruin aan beide kanten. Serveer de merguez, de geroosterde aardappelen met de tomatensaus erover gelepeld en de courgettespaghetti.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 954.04 kcal
Koolhydraten 61.2 g
waarvan suikers 16.67 g
Vet 59.32 g
waarvan verzadigd 15.63 g
Proteïnen 39.11 g
Vezels 11.89 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin