Albondigas met geroosterde aardappelen

35 MIN
2 personen
Albondigas met geroosterde aardappelen

Albondigas zijn gehaktballetjes met een pittige tomatensaus, een echte Spaanse tapasklassieker maar ook lekker als maaltijd met geroosterde aardappelen erbij.

Ingrediënten

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode paprika
  • ½ ui
  • 2 wortelen
  • 10 g krulpeterselie
  • ½ kippenbouillonblokje
  • 300 g gemengd gehakt
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 kl cayennepeper
  • 4 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de aardappelen en snij ze in blokjes van 2 cm. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hier de aardappelen op. Besprenkel met de helft van de olijfolie, kruid met peper en zout en zet 18-20 minuten in de voorverwarmde oven.
  2. Pers de knoflook. Snij de rode paprika, ui en wortel in fijne blokjes. Hak de peterselie fijn. Breng per persoon 100 milliliter water aan de kook en los er de kippenbouillon in op.
  3. Meng het gehakt met de knoflook, de helft van de ui en de helft van de peterselie. Meng goed en kruid bij met peper en zout. Maak balletjes ter grootte van een golfbal.
  4. Stoof voor de saus de rest van de ui glazig in 1/4de van de olijfolie. Voeg er de paprika en de wortelen bij. Laat kort meebakken.
  5. Voeg er de kippenbouillon en de tomatenblokjes aan toe. Kruid met cayennepeper (gebruik maar de helft of minder als je niet van pittig houdt), peper en zout. Laat 15 minuten stoven tegen de kook aan met het deksel erop.
  6. Bak de balletjes rondom bruin in de rest van de olijfolie.
  7. Serveer de gehaktballetjes samen met de saus en de geroosterde aardappelen. Werk af met de rest van de peterselie.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 817.59 kcal
Koolhydraten 57.63 g
waarvan suikers 12.11 g
Vet 48.65 g
waarvan verzadigd 11.51 g
Proteïnen 33.28 g
Vezels 13.53 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin