Albondigas met geroosterde aardappelen

35 MIN
2 personen
Albondigas met geroosterde aardappelen

Albondigas zijn gehaktballetjes met een pittige tomatensaus, een echte Spaanse tapasklassieker maar ook lekker als maaltijd met geroosterde aardappelen erbij.

Ingrediënten

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • 2 wortelen
  • 10 g krulpeterselie
  • ½ kippenbouillonblokje
  • 300 g gemengd gehakt
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 4 el olijfolie
  • ½ kl cayennepeper
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de aardappelen en snij ze in blokjes van 2 cm. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hier de aardappelen op. Besprenkel met de helft van de olijfolie, kruid met peper en zout en zet 20 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halfweg om.
  2. Pers de knoflook. Snij de rode paprika, ui en wortel in fijne blokjes. Hak de peterselie fijn. Breng per persoon 100 milliliter water aan de kook en los er de aangegeven hoeveelheid kippenbouillon in op.
  3. Meng het gehakt met de knoflook, de helft van de ui en de helft van de peterselie. Meng goed en kruid bij met peper en zout. Maak je handen vochtig en rol balletjes, ongeveer 5 balletjes per persoon.
  4. Bak de balletjes rondom goudbruin en gaar gedurende 10 minuten in 1/4 van de olijfolie.
  5. Verhit de rest van de olijfolie in een andere pan en voeg de rest van de ui, paprika en de wortelen toe. Roerbak gedurende 3-4 minuten.
  6. Voeg er nu de kippenbouillon en de tomatenblokjes aan toe. Kruid met cayennepeper (gebruik minder als je niet van pittig houdt), peper en zout. Laat 15 minuten pruttelen tegen de kook aan met het deksel erop.
  7. Serveer de gehaktballetjes samen met de saus en de geroosterde aardappelen. Werk af met de rest van de peterselie.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 842.32 kcal
Koolhydraten 62.22 g
waarvan suikers 16.64 g
Vet 48.54 g
waarvan verzadigd 11.5 g
Proteïnen 34.14 g
Vezels 15.47 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin