Albondigas met Spaanse rijst

35 MIN
2 personen
Albondigas met Spaanse rijst

Albondigas zijn heerlijke gehaktballetjes die in Spanje vaak als tapa worden gegeten, maar je kan er ook een heerlijk vullende maaltijd meemaken.

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode paprika
  • 10 g krulpeterselie
  • ½ kippenbouillonblokje
  • 150 g jasmijnrijst
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 300 g gemengd gehakt
  • 2 el olijfolie
  • 1 kl cayennepeper
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Snij de ui fijn en pers de knoflook. Snij de rode paprika in fijne blokjes. Snij de peterselie fijn. Breng per persoon 150 milliliter water aan de kook en los er de kippenbouillon in op.
  2. Verhit de helft van de olijfolie in een kookpot op een matig vuur en voeg de jasmijnrijst, de helft van de fijngesneden ui, de helft van de knoflook en de blokjes paprika toe en roerbak gedurende 5 minuten, tot de rijst begint te kleuren. Voeg dan de kippenbouillon, de cayennepeper (voeg minder toe als je niet van pikant houdt) en de tomatenblokjes uit blik toe. Laat 20 minuten zachtjes pruttelen, tot alle vocht is opgenomen door de rijst. Roer regelmatig om.
  3. Meng het gehakt met de rest van de knoflook, de rest van de ui en de helft van de peterselie. Meng goed en kruid bij met peper en zout. Maak balletjes ter grootte van een golfbal.
  4. Bak de balletjes rondom bruin en gaar gedurende 10 minuten in de rest van de olijfolie.
  5. Serveer de gehaktballetjes samen met de Spaanse rijst. Werk af met de rest van de peterselie.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 791.63 kcal
Koolhydraten 83.42 g
waarvan suikers 14.01 g
Vet 33.96 g
waarvan verzadigd 9.55 g
Proteïnen 35.04 g
Vezels 9.18 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin