Albondigas met Spaanse rijst

35 MIN
2 personen
Albondigas met Spaanse rijst

Albondigas zijn heerlijke gehaktballetjes die in Spanje vaak als tapas worden gegeten, maar je kan er ook een heerlijk vullende maaltijd meemaken.

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode paprika
  • 10 g krulpeterselie
  • ½ kippenbouillonblokje
  • 150 g jasmijnrijst
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 300 g gemengd gehakt
  • 2 el olijfolie
  • ¼ kl cayennepeper
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Snij de ui fijn en pers de knoflook. Snij de rode paprika in fijne blokjes. Hak de krulpeterselie fijn. Breng per persoon 150 milliliter water aan de kook en los er de aangegeven hoeveelheid kippenbouillon in op.
  2. Verhit de helft van de olijfolie in een kookpot op een matig vuur en voeg de jasmijnrijst, de blokjes paprika, de helft van de fijngesneden ui en de helft van de knoflook toe en roerbak gedurende 5 minuten, tot de rijst begint te kleuren. Voeg dan de kippenbouillon, de cayennepeper (voeg minder toe als je niet van pikant houdt) en de tomatenblokjes uit blik toe. Laat 20 minuten zachtjes pruttelen, tot alle vocht is opgenomen door de rijst. Roer regelmatig om.
  3. Meng het gehakt met de rest van de knoflook, de rest van de ui en de helft van de peterselie. Meng goed en kruid met peper en zout. Vorm met vochtige handen gehaktballetjes, ongeveer 5 balletjes per persoon.
  4. Verhit de rest van de olijfolie in een antikleefpan en bak de balletjes rondom goudbruin en gaar, ongeveer 10 minuten.
  5. Serveer de gehaktballetjes samen met de Spaanse rijst. Werk af met de rest van de peterselie.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 770.8 kcal
Koolhydraten 80.48 g
waarvan suikers 11.89 g
Vet 33.6 g
waarvan verzadigd 9.45 g
Proteïnen 34.32 g
Vezels 7.69 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin