Snelle pho met rundsvlees

30 MIN
2 personen
Snelle pho met rundsvlees

Yes! We hebben een snelle en toch overheerlijke manier gevonden om Vietnamese pho te maken! Een heerlijke rijstnoedelsoep met plakjes mals rundsvlees, die gegaard worden in de hete bouillon. Heerlijk comfort food uit Vietnam.

Ingrediënten

  • 1 runderbouillonblokje
  • 20 g gember
  • 1 teentje knoflook
  • 1 kl Chinees vijfkruidenpoeder
  • 200 g rundersteak
  • ½ rode ui
  • ½ rode chilipeper
  • 10 g koriander
  • ½ limoen
  • 150 g rijstnoedels
  • 2 el vissaus
  • 100 g sojascheuten
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Breng per persoon 600 milliliter water aan de kook in een kookpot. Voeg de runderbouillon toe en meng. Schil en rasp de gember. Pers de knoflook. Voeg de gember, knoflook en het Chinees vijfrkuidenpoeder toe aan de bouillon en laat 15 minuten pruttelen.
  2. Snij de rundersteaks in zo fijn mogelijke plakjes en kruid met peper en zout. Snij de rode ui in fijne halve ringen. Snij de chilipeper in fijne ringen. Pluk de blaadjes koriander. Pers het sap van de limoen.
  3. Voeg de rijstnoedels toe aan de bouillon. Laat nog 3 minuten koken. Schep de rijstnoedels uit de bouillon met een schuimspaan en verdeel de rijstnoedels over kommen.
  4. Schik de runderlapjes bovenop de rijstnoedels. Breng de bouillon terug aan de kook en schenk dan bovenop de runderlapjes. Verdeel de vissaus en limoensap over de kommen. Voeg de rode ui, rode chilipeper (gebruik minder als je niet van pittig houdt), korianderblaadjes en sojascheuten toe en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 476.8 kcal
Koolhydraten 72.32 g
waarvan suikers 5.33 g
Vet 5.32 g
waarvan verzadigd 0.83 g
Proteïnen 32.24 g
Vezels 3.77 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin