Snelle pho (Vietnamese noedelsoep) met kip

30 MIN
2 personen
Snelle pho (Vietnamese noedelsoep) met kip

Heerlijk comfort food uit Vietnam: pho (spreek uit 'feu') met rijstnoedels en kippenreepjes bij. We vonden een snelle manier om deze topper klaar te maken. Probeer het vooral zelf!

Ingrediënten

  • 1 kippenbouillonblokje
  • 20 g gember
  • 1 teentje knoflook
  • 1 kl Chinees vijfkruidenpoeder
  • 2 kipfilet
  • ½ rode ui
  • ½ rode chilipeper
  • 10 g koriander
  • ½ limoen
  • 150 g rijstnoedels
  • 2 el vissaus
  • 100 g sojascheuten
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Breng per persoon 600 milliliter water aan de kook in een kookpot en los er de kippenbouillon in op. Schil en rasp de gember. Pers de knoflook. Voeg de gember, knoflook en het Chinees vijfrkuidenpoeder toe aan de bouillon. Voeg de kippenfilets in hun geheel toe en laat 12 minuten pocheren.
  2. Snij de rode ui in fijne halve ringen. Snij de chilipeper in fijne ringen. Pluk de blaadjes koriander. Pers het sap van de aangegeven hoeveelheid limoen.
  3. Schep de kipfilets uit de bouillon. Leg apart om wat te laten afkoelen. Voeg de rijstnoedels toe aan de bouillon. Laat nog 3 minuten koken.
  4. Wanneer de kip genoeg afgekoeld is, zodat je de filets kan vasthouden met je handen, trek je het kippenvlees in reepjes uit elkaar. Je kan dit ook doen met twee vorken. Voeg terug toe aan de bouillon en laat kort opwarmen.
  5. Breng de bouillon op smaak met de vissaus en het limoensoep. Proef en voeg naar smaak peper en zout toe. Schep de noedelsoep in kommen. Voeg de rode ui, rode chilipeper (gebruik minder als je niet van pittig houdt), korianderblaadjes en sojascheuten toe en serveer.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 499.8 kcal
Koolhydraten 72.32 g
waarvan suikers 5.33 g
Vet 3.17 g
waarvan verzadigd 0.43 g
Proteïnen 42.64 g
Vezels 3.77 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin