Vietnamese kip met hoisin saus

30 MIN
2 personen
Vietnamese kip met hoisin saus

Hoisin saus is een Chinese saus op basis van sojabonen, rijstazijn en suiker. Het wordt ook veelvuldig gebruikt in de Vietnamese keuken en past perfect bij een lekker stukje malse kip. Daarbij komt een pittig kruidenslaatje met mooie komkommerlinten. Een fantastische lichte maaltijd, bol van Oosterse smaken!

Ingrediënten

  • 150 g jasmijnrijst
  • 20 g gember
  • 1 teentje knoflook
  • 2 lente-uitjes
  • 2 el hoisin saus
  • 1 komkommer
  • 10 g munt
  • 10 g koriander
  • 1 el vissaus
  • ½ limoen
  • 2 kipfilet
  • 1 el arachideolie
  • 2 el suiker
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Kook de rijst: breng per persoon 150 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-13 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
  2. Schil en rasp de gember. Pers de knoflook. Snij de lente-ui in ringetjes. Meng de helft van de suiker door de hoisin saus. Trek de komkommer in linten met een dunschiller. Snij de munt en koriander fijn.
  3. Maak een dressing door de vissaus te mengen met de rest van de suiker, het sap van de limoen, de knoflook en de gember. Meng hier de fijngesneden kruiden en lente-ui door en druppel dit over de komkommerlinten.
  4. Kruid de kipfilets met peper en zout. Verhit de arachideolie in een antikleefpan en bak de kipfilets aan. Wanneer de kipfilets beginnen te kleuren, bestrijk je ze met een borsteltje met de hoisin saus. Keer om en herhaal. Blijf omkeren tot alle saus is opgebruikt en de kip mooi gaar en gekarameliseerd is.
  5. Serveer de hoisin kip met de rijst en de komkommer-kruidensalade.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 651.64 kcal
Koolhydraten 93.87 g
waarvan suikers 26.35 g
Vet 10.86 g
waarvan verzadigd 1.66 g
Proteïnen 42.24 g
Vezels 3.61 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin