Vietnamese kip met hoisin saus

30 MIN
2 personen
Vietnamese kip met hoisin saus

Hoisin is een Chinese saus met soja, rijstazijn en suiker. Het wordt ook veelvuldig gebruikt in de Vietnamese keuken en past perfect bij een stukje malse kip.

Ingrediënten

  • 120 g jasmijnrijst
  • 20 g gember
  • 1 teentje knoflook
  • 3 lente-uitjes
  • 2 el hoisinsaus
  • 1 komkommer
  • 10 g munt
  • 10 g koriander
  • 1 el vissaus
  • 1 limoen
  • 2 kipfilet
  • 2 el suiker
  • 1 el arachideolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Kook de rijst: breng per persoon 100 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-15 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
  2. Schil en rasp de gember. Pers het teentje knoflook. Snij de lente-ui in ringetjes. Meng 1 eetlepel suiker door de hoisinsaus. Trek de komkommer in linten met een dunschiller. Hak de munt en koriander fijn.
  3. Maak een dressing door de vissaus te mengen met 1 eetlepel suiker, het sap van de limoen, de knoflook en de gember. Meng hier de gehakte kruiden en lente-ui door en druppel dit over de komkommerlinten.
  4. Kruid de kipfilets met peper en zout. Verhit 1 eetlepel arachideolie in een antikleefpan en bak de kipfilets aan. Als de kipfilets beginnen te kleuren, bestrijk je ze met een borsteltje met de hoisinsaus. Keer om en herhaal. Blijf omkeren tot alle saus opgebruikt is en de kip mooi gekarameliseerd.
  5. Serveer de hoisinkip met de rijst en de komkommer-kruidensalade.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 581.59 kcal
Koolhydraten 82.8 g
waarvan suikers 27.01 g
Vet 11.04 g
waarvan verzadigd 1.59 g
Proteïnen 35.65 g
Vezels 3.54 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin