Oosterse varkensgehaktballetjes met sesam en broccoli

30 MIN
2 personen
Oosterse varkensgehaktballetjes met sesam en broccoli

Gehaktballetjes, ze zijn populair in elke keuken! Ditmaal gaan we de Oosterse toer op en maken heerlijke varkensgehaktballetjes met gember en citroengras.

Ingrediënten

  • 1 broccoli
  • 150 g jasmijnrijst
  • 1 teentje knoflook
  • 20 g gember
  • 1 stengel citroengras
  • 300 g varkensgehakt
  • 2 el paneermeel
  • 1 kl chilivlokken
  • 3 el sojasaus
  • 2 el sesamzaad
  • 1 stick honing
  • 2 el arachideolie
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snij de broccoli in roosjes. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hierop de broccoliroosjes. Besprenkel met de helft van de arachideolie, peper en zout en zet 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  2. Kook de rijst: breng per persoon 150 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-13 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
  3. Pers de knoflook. Schil en rasp de gember. Verwijder de buitenste bladeren van het citroengras en hak heel fijn. Doe het gehakt in een grote kom en doe daarbij het paneermeel, de chilivlokken (voeg minder toe als je niet van pikant houdt), de knoflook, het citroengras, de geraspte gember en 1/3de van de sojasaus. Maak je handen vochtig en meng alle ingrediënten goed door elkaar en vorm er dan gehaktballetjes van.
  4. Doe de sesamzaadjes in een bord en rol de gehaktballetjes hier door, zodat ze mooi bedekt zijn met sesamzaad rondom.
  5. Verhit de rest van de arachideolie in een antikleefpan en bak de gehaktballetjes rondom goudbruin in 4 minuten. Haal de broccoli uit de oven, schep de roosjes van de bakplaat en leg de balletjes erop. Zet nog 8-10 minuten in de oven. Bewaar de geroosterde broccoli onder aluminiumfolie.
  6. Doe de rest van de sojasaus in de pan waarin je de gehaktballetjes gebakken hebt en voeg de honing en per persoon 50 milliliter water toe. Laat opwarmen en inkoken tot je een mooi sausje hebt.
  7. Serveer de rijst met de gehaktballetjes en geroosterde broccoliroosjes. Lepel de saus erover.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 994.16 kcal
Koolhydraten 90.54 g
waarvan suikers 15.96 g
Vet 46 g
waarvan verzadigd 12.34 g
Proteïnen 50.12 g
Vezels 12.24 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin