Snelle Thaise noedelsoep met pulled chicken

15 MIN
2 personen
Snelle Thaise noedelsoep met pulled chicken

Opkikkertje nodig? Wat denk je van een lekkere pittige Thaise noedelsoep met heerlijke malse reepjes 'pulled chicken'. Heel eenvoudig om te maken, je hebt maar 1 kookpot nodig, klaar in 15 minuten en lekker vullend!

Ingrediënten

  • 1 kippenbouillonblokje
  • 2 kipfilet
  • 1 puntpaprika
  • 2 lente-uitjes
  • 1 el panang currypasta
  • 150 g rijstnoedels
  • 100 g sojascheuten
  • 1 el vissaus
  • 1 kl suiker
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Voor je begint te koken: breng water aan de kook in een waterkoker. Haal de ingrediënten uit de koelkast. Zet een kookpot, schuimspaan, snijplank en mes klaar.
  2. Doe per persoon 400 milliliter van het gekookte water in de kookpot en breng opnieuw aan de kook. Verkruimel er de kippenbouillon bij en roer om. Snij de kip in de lengte in repen en voeg toe aan het kokende water. Laat 6 minuten koken.
  3. Snij ondertussen de puntpaprika in ringen. Snij de lente-ui in ringen, hou het witte en groene deel gescheiden. Doe de aangegeven hoeveelheid currypasta in een kommetje en giet er wat heet water op. Meng tot een papje.
  4. Schep met een schuimspaan de kipfilets uit het water en laat ze kort afkoelen.
  5. Voeg de currypasta, rijstnoedels, het wit van de lente-ui en de puntpaprika toe aan de bouillon. Breng terug aan de kook en laat 3 minuten doorkoken.
  6. Trek de stukken kip uit elkaar met 2 vorken.
  7. Voeg de reepjes kip en sojascheuten toe aan de soep en roer om. Voeg de vissaus en suiker toe en laat nog 1 minuut doorkoken. Kruid eventueel bij met peper en zout.
  8. Serveer de noedelsoep met het groen van de lente-ui erover gestrooid.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 498.47 kcal
Koolhydraten 73.27 g
waarvan suikers 7.66 g
Vet 2.54 g
waarvan verzadigd 0.41 g
Proteïnen 42.06 g
Vezels 4.22 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin