Snelle fajita's met kip en paprika

15 MIN
2 personen
Snelle fajita's met kip en paprika

Deze maaltijd zet je in een kwartiertje op tafel, en kan je met je handen opeten, wat een tijdswinst! Maak zelf gemakkelijke en lekkere Mexicaanse fajita's met kip, tomaat en paprika. Een wolkje zure room met komijn maakt het af. Smakelijk!

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 gele paprika
  • 2 kipfilet
  • 2 kl Mexicaanse kruidenmix
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 4 tortilla's
  • ½ potje lichte zure room
  • 1 kl komijn
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Voor je begint te koken: haal de ingrediënten uit de koelkast. Leg een snijplank, mes en een grote antikleefpan klaar.
  2. Snij de ui in ringen. Snij de paprika in reepjes. Snij de kipfilets in blokjes.
  3. Verhit de olijfolie in de pan en voeg de ui en paprika toe. Roerbak 2 minuten en voeg dan de kippenblokjes, Mexicaanse kruidenmix en peper en zout toe. Roerbak opnieuw 3 minuten en voeg dan de tomatenblokjes toe. Breng aan de kook en laat 5 minuten pruttelen.
  4. Haal de tortilla's uit de verpakkinge en warm de ze op in de microgolfoven, of leg ze kort 1 voor 1 in een droge pan. Hou warm onder aluminiumfolie.
  5. Meng de zure room met de komijn.
  6. Schep de fajitavulling op de warme tortilla's, schep er wat zure room bij, vouw dicht en serveer.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 640.97 kcal
Koolhydraten 59.31 g
waarvan suikers 12.99 g
Vet 20.69 g
waarvan verzadigd 7.92 g
Proteïnen 46.86 g
Vezels 7.25 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin