Fajita's met kip

30 MIN
2 personen
Fajita's met kip

Fajita is een populair gerecht uit de Mexicaanse keuken. 'Fajita' staat voor reepjes, hier lekker kruidige kippenreepjes, geserveerd in een warme tortilla.

Ingrediënten

  • 1 limoen
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 10 g koriander
  • 1 gele paprika
  • 2 little gems
  • 2 kipfilet
  • 1 el Mexicaanse kruidenmix
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 kl komijn
  • 4 tortilla's
  • 40 g cheddarkaas
  • 1 el olijfolie
  • 1 kl suiker
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Pers het sap van de limoen uit. Snij de helft van de rode ui fijn, de andere helft in halve ringen. Pers de knoflook. Pluk de blaadjes koriander en hak grof. Snij de gele paprika en de little gem in fijne reepjes. Snij de kipfilets in reepjes.
  2. Doe de kipfilet, de reepjes paprika, de knoflook en de reepjes ui in een kom en bestrooi met de Mexicaanse kruidenmix en doe er de olijfolie bij. Kruid met peper en zout. Meng goed door elkaar en laat kort marineren.
  3. Doe het blik tomatenblokjes, de suiker, de koriander, de komijn, het sap van de limoen, de fijngehakte ui en peper en zout in een kom en meng goed door elkaar. Je kan de salsa eventueel ook nog even mixen.
  4. Warm de tortilla's op in de microgolfoven, of leg ze kort 1 voor 1 in een droge pan. Houd warm onder aluminiumfolie.
  5. Verhit opnieuw de pan en voeg het kippenmengsel toe. Roerbak voor 5 minuten en voeg dan de helft van de salsa toe. Laat nog 3 minuten doorwarmen.
  6. Schep de vulling op de tortilla's, schep er nog wat koude salsa bij en de geraspte cheddar. Rol dicht en serveer met de salade.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 701.07 kcal
Koolhydraten 62.1 g
waarvan suikers 15.03 g
Vet 23.86 g
waarvan verzadigd 9.34 g
Proteïnen 52.26 g
Vezels 7.98 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin