Fajita's met kip

30 MIN
2 personen
Fajita's met kip

Fajita is een populair gerecht uit de Mexicaanse keuken. 'Fajita' staat voor reepjes, hier lekker kruidige kippenreepjes, geserveerd in een warme tortilla.

Ingrediënten

  • 1 limoen
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 10 g koriander
  • 1 gele paprika
  • 2 little gems
  • 2 kipfilet
  • 2 kl Mexicaanse kruidenmix
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 kl komijn
  • 4 tortilla's
  • 40 g cheddarkaas
  • 1 el olijfolie
  • 1 kl suiker
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Pers het sap van de limoen. Snij de helft van de rode ui fijn, de andere helft in halve ringen. Pers de knoflook. Pluk de blaadjes koriander en hak grof. Snij de gele paprika en de little gem in fijne reepjes. Dep de kipfilets droog met keukenpapier en snij in reepjes.
  2. Doe de kipfilet, de reepjes paprika, de knoflook en de reepjes ui in een kom en bestrooi met de Mexicaanse kruidenmix en doe er de olijfolie bij. Kruid met peper en zout. Meng goed door elkaar en laat kort marineren.
  3. Doe de tomatenblokjes, de suiker, de koriander, de komijn, het sap van de limoen, de fijngehakte ui, peper en zout in een kom en meng goed door elkaar. Je kan de salsa eventueel ook nog even mixen.
  4. Haal de tortilla's uit de verpakking. Warm ze op in de microgolfoven, of leg ze kort 1 voor 1 in een antikleefpan zonder vetstof. Hou warm onder aluminiumfolie.
  5. Verhit een pan en voeg het kippenmengsel toe. Roerbak 5 minuten en voeg dan de helft van de salsa toe. Laat nog 3 minuten doorwarmen.
  6. Schep de vulling op de tortilla's, schep er nog wat koude salsa bij en overstooi met de geraspte cheddar en little gem. Rol dicht en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 702.56 kcal
Koolhydraten 63 g
waarvan suikers 16.42 g
Vet 23.55 g
waarvan verzadigd 9.28 g
Proteïnen 52.28 g
Vezels 8.28 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin