Paprika's bestaan in veel verschillende kleuren en maten, waarbij de rode wel de meest gebruikte en gesmaakte is. Wist je dat een groene paprika eigenlijk nog niet 'doorgerijpt' is, en zijn rode kleur nog niet gekregen heeft. Daarom is deze wat minder zoet en scherper van smaak. We horen wel eens dat sommige mensen paprika niet goed verteren. Een trucje kan zijn om de schil met een dunschiller (zo één met tandjes) te verwijderen.
Onze favoriete paprika-bereiding? Gegrild! Ze krijgen dan een heerlijke zoete, bijna gekaramelliseerde smaak en een zachte textuur. Snij je paprika daarvoor in stukken, leg ze op een rooster en leg ze een 20-tal minuten onder de grill van je oven. Of rooster ze op de barbecue. Eens de schil zwartgeblakerd is, verwijder je ze van de grill en steek ze in een diepvrieszakje dat je afsluit (of doe in een kom en dek af met vershoudfolie). Door de warmte van de paprika's komt er stoom vrij, waardoor je het vel makkelijker kan verwijderen. Gebruik deze gegrilde paprika's in een salade (heerlijk in combinatie met geitenkaas!), mix ze met walnoten fijn tot muhamarra dip of bewaar ze op olie voor later gebruik.
Nog meer ideetjes? Ontdek deze zomerse gerechten met paprika in de hoofdrol!
Cevapcici met paprika-tomatenrijst

Cevapcici zijn worstjes van gehakt, afkomstig uit de Balkan-landen. Deze kruidige worstjes worden er al sinds de Middeleeuwen gegeten en doen wat denken aan kefta uit het Midden-Oosten! Ze worden vaak geserveerd met pilafrijst met paprika en tomaat. Heerlijke Oost-Europese kost! Bekijk recept
Tortiglioni met paprika en worst

Een heerlijke pastaschotel: tortiglioni met paprika, tomatensaus en stukjes worst. Dit moet je proeven! Bekijk recept
Taco's met gehakt en paprikasalsa

Tacofeestje vanavond! Je maakt alle ingrediënten in een wip afzonderlijk klaar, zet alles op tafel en laat iedereen zijn eigen taco's maken, plezant! We maken kruidig gehakt, zure room met komijn en een frisse paprikasalsa. Dat wordt heerlijk! Bekijk recept
Courgettenoedels met paprika en scampi

Zoveel kleur op het bord, dan weet je dat dit een lekker gezond toppertje zal zijn, toch? We maken gemarineerde scampi's met courgettenoedels, paprika en een heerlijk sausje. Dit wordt genieten! Bekijk recept
Varkenshaasje met paprikasaus en rijst

Een simpele, smaakvolle, doordeweekse schotel, dit sappig varkenshaasje met paprikasaus. Voor de saus haalden we onze inspiratie bij Hongaarse goulash, maar dan in een snelle versie. Daarbij komt nog fluffy rijst, past er perfect bij! Bekijk recept
Snelle fajita's met kip en paprika

Deze maaltijd zet je in een kwartiertje op tafel, en kan je met je handen eten, wat een tijdswinst! Maak zelf gemakkelijke en lekkere Mexicaanse fajita's met kip, tomaat en paprika. Een wolkje zure room met komijn maakt het af. Smakelijk! Bekijk recept
Geroosterde aardappelen met paprika-chorizosaus

We lieten ons inspireren op de Spaanse tapasklassieker 'patatas bravas', maar voegden aan de pittige tomatensaus ook nog krokant gebakken chorizo en paprika toe, zodat het een volwaardige maaltijd wordt. Lekker krachtige smaken, zoals we gewend zijn van de Spaanse keuken. Geniet ervan! Bekijk recept
Volkoren penne met gegrilde paprikasaus, walnoten en geitenkaas

Op zoek naar een smaakvol, lekker Zuiders én veggie gerechtje? Dan heb je't gevonden! Lekker voedzame volkoren penne met een zalig sausje van gegrilde paprika, met crunchy walnoten en zachte geitenkaas erbij. Een topcombinatie! Bekijk recept
Gegrilde paprikapuree met tonijnburgers

We maken een heerlijke aardappelpuree met gegrilde paprika en originele tonijnburgers. Lekker zuiders, lekker licht en het hele gezin zal ervan meesmullen. Laat het smaken! Bekijk recept
Vis met paprika-tomatensaus en geroosterde krieltjes

Zin in een heerlijke Zuiderse visschotel? Wat denk je van sappige witte vis met een zalige paprika-tomatensaus met geroosterde krielaardappelen met rozemarijn erbij? Dat zal smaken, toch? Heel gemakkelijk om te maken, een maximum aan smaken! Zin in? Deze topper kan je deze week bestellen bij de 15gram Foodbox!