Fajita's met varkensvlees en paprika

15 MIN
2 personen
Fajita's met varkensvlees en paprika

Fajita's zijn een klassieker uit de Mexicaanse keuken. Het zijn wraps gevuld met meestal kip of rundsvlees, maar met heerlijke malse stukjes varkensvlees is het ook overheerlijk! Afgewerkt met een schepje zure room en koriander, echt lekker!

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 1 jalapeñopeper
  • 2 varkensmignonettes
  • 2 kl Mexicaanse kruidenmix
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 4 tortilla's
  • ½ potje zure room
  • 1 kl komijn
  • 10 g koriander
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Snij de ui in halve ringen. Snij de paprika in fijne reepjes. Snij de jalapeno in ringen. Dep de varkensmignonettes droog met keukenpapier en snij in lange reepjes.
  2. Verhit de olijfolie in een antikleefpan en voeg de ui, rode paprika en jalapeno toe. Roerbak 2 minuten en voeg dan de reepjes varkensvlees, Mexicaanse kruidenmix en peper en zout toe. Roerbak opnieuw 3 minuten en voeg dan de tomatenblokjes toe. Breng aan de kook en laat 5 minuten zachtjes pruttelen.
  3. Haal de tortilla's uit de verpakking en warm ze op in de microgolfoven, of leg ze kort 1 voor 1 in een pan zonder vetstof. Hou warm onder aluminiumfolie.
  4. Meng de zure room met de komijn. Pluk de blaadjes koriander.
  5. Schep de fajitavulling op de warme tortilla's, schep er wat zure room bij en enkele blaadjes koriander, vouw dicht en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 703.51 kcal
Koolhydraten 59.73 g
waarvan suikers 13.24 g
Vet 28.53 g
waarvan verzadigd 12.42 g
Proteïnen 44.33 g
Vezels 7.96 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin