We kunnen niet genoeg krijgen van heerlijk Mexicaans street food! Het is snel en makkelijk te maken, boordevol smaak, kleurrijk en geliefd bij groot en klein. En het is een ideale formule voor vegetarische gerechten! Meer inspiratie daarvoor kan je hier vinden. Thuis zetten we gewoon alle componenten op tafel zodat iedereen naar eigen believen zijn eigen versie kan samenstellen. Valt altijd in de smaak en super gezellig!

Maar taco, fajita, enchilada, tortilla, wrap, burrito; wat is het verschil nu juist tussen al die dingen?  Laten we beginnen met de tortilla. Er zijn twee versies: de Spaanse en de Mexicaanse. Een Spaanse tortilla, waar we het nu even niet over hebben, is een dikke omelet met stukjes aardappel in. De Mexicaanse tortilla is het pannenkoekje. Het kan verschillen in grootte, van 6 tot 30cm diameter. Afhankelijk van de streek wordt het gemaakt met tarwebloem of maïsmeel. De term wrap komt van Noord-Amerika en betekent inpakken. Eigenlijk gaat het gewoon over tortilla’s, maar dan vooral de grotere versies. Taco’s zijn ook tortilla’s, maar dan de kleinere soort. Ze zijn dichtgevouwen zodat het handig is om uit het vuistje te eten. In de winkels vinden we taco’s terug in de harde chips-achtige versie, maar dat is typisch Noord-Amerikaans. Een taco kan ook gewoon zacht zijn. Enchilada is een gerecht met tortilla’s. Ze worden gevuld, opgerold en bereid in de oven. Fajitas zijn gekruide reepjes kip of rundvlees. En een burrito is ook een gerecht met een tortilla, maar dan wel eentje van tarwebloem. De burrito is op een typische manier dichtgevouwen zodat het ook weer handig is om uit het vuistje te eten.

Maar genoeg met de theorie. Tijd om aan de slag te gaan en te genieten van het beste van Mexicaans street food!

Taco's met gehakt en paprikasalsa

Taco's met gehakt en paprikasalsa
Tacofeestje vanavond! Je maakt alle ingrediënten in een wip afzonderlijk klaar, zet alles op tafel en laat iedereen zijn eigen taco's maken, plezant! We maken kruidig gehakt, zure room met komijn en een frisse paprikasalsa. Dat wordt heerlijk! Bekijk recept

Pulled chicken taco's met regenboogsalade en cheddar

Pulled chicken taco's met regenboogsalade en cheddar
'Pulled chicken' is een variatie op het nu immerpopulaire pulled pork. Gelukkig hoeft kip niet zo lang te garen dan varkensvlees. Bekijk recept

Taco's met oesterzwammen, gekaramelliseerde ui en tomatensalsa

Taco's met oesterzwammen, gekaramelliseerde ui en tomatensalsa
Vegetarische taco's met oesterzwammen. Daarbij komt licht zoete gekaramelliseerde ui en een heerlijke frisse tomatensalsa. Dat zal smaken! Bekijk recept

Snelle fajita's met kip en paprika

Snelle fajita's met kip en paprika
Deze maaltijd zet je in een kwartiertje op tafel, en kan je met je handen opeten, wat een tijdswinst! Maak zelf gemakkelijke en lekkere Mexicaanse fajita's met kip, tomaat en paprika. Een wolkje zure room met komijn maakt het af. Smakelijk! Deze topper kan je deze week bij de 15gram Foodbox bestellen. 

Fajita's met kip

Fajita's met kip
Fajita is een populair gerecht uit de Mexicaanse keuken. 'Fajita' staat voor reepjes, hier lekker kruidige kippenreepjes, geserveerd in een warme tortilla. Bekijk recept

Fajita's met biefstuk

Fajita's met biefstuk
Fajita's zijn Mexicaanse tortilla's, gevuld met lekkere ingrediënten. Zoals hier, met pittige gemarineerde steak die wordt gegaard op de barbecue, heerlijk! Bekijk recept

Vegetarische enchiladas

Vegetarische enchiladas
Enchiladas is een traditioneel gerecht uit Mexico, met opgerolde tortilla's. Die worden gevuld met een lekkere vegetarische mengeling en gaan dan in de oven. Bekijk recept

Enchiladas met kip

Enchiladas met kip
Enchiladas is een traditioneel gerecht uit Mexico, met opgerolde tortilla's. Die worden gevuld met paprika, tomatenpassata en kip en gaan dan in de oven. Bekijk recept

Chili con carne enchiladas

Chili con carne enchiladas
We nemen 2 Mexicaanse klassiekers en maken er een verrassend lekker en originele ovenschotel mee. Pittig, warm en hartverwarmend. Dat zal smaken op een koude dag! Bekijk recept