Snelle citroenrisotto met spinazie en ricotta

15 MIN
2 personen
Snelle citroenrisotto met spinazie en ricotta

Hoe maak je de lekkerste snelle risotto klaar? We helpen je graag! Gebruik speciale snelkook risotto rijst, die is in iets meer dan 10 minuutjes klaar, handig toch? We maken een heerlijke frisse combinatie van gegrilde citroen (echt heerlijk, beloofd!), ricotta en spinazie.

Ingrediënten

  • 1 groentebouillonblokje
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 130 g risottorijst (snelkook)
  • ½ citroen
  • 100 g spinazie
  • 100 g ricotta
  • 30 g parmezaan
  • 1 el boter
  • 1 el olijfolie
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Voor je begint te koken: breng water aan de kook in een waterkoker. Haal de ingrediënten uit de koelkast. Leg een snijplank, een mes, een maatbeker, een rasp, een pan met deksel en een grillpan klaar.
  2. Neem per persoon 200 milliliter heet water en los er de groentebouillon in op.
  3. Snij de ui fijn en pers de knoflook.
  4. Verhit de boter in de pan en voeg de ui en knoflook toe. Stoof 2 minuten en voeg dan de risottorijst toe. Roerbak 1 minuut tot de risottorijst glazig wordt. Voeg de bouillon toe, roer goed om, kruid met peper en zout. Laat 8 minuten garen op een zacht vuur.
  5. Was en rasp de schil van de citroen. Snij de citroen in partjes. Verhit de grillpan. Bestrijk de citroenpartjes met de olijfolie en grill ze in de grillpan. De partjes mogen echt donker kleuren. Schep uit de grillpan en hou even opzij.
  6. Roer de spinazie, de ricotta, de helft van de parmezaan en de citroenzeste door de risotto. Zet een deksel op de pan en laat nog 2 minuten verdergaren op een zacht vuur.
  7. Proef en kruid de risotto met peper en zout. Serveer en werk af met de rest van de parmezaan en de gegrilde citroenpartjes.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 543.35 kcal
Koolhydraten 59.85 g
waarvan suikers 7.51 g
Vet 25.6 g
waarvan verzadigd 12.74 g
Proteïnen 15.85 g
Vezels 3.19 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin