Snelle preirisotto met scampi's

15 MIN
2 personen
Snelle preirisotto met scampi's

Hoe maak je de lekkerste snelle risotto klaar? We helpen je graag! Gebruik speciale snelkook risotto rijst, die is in iets meer dan 10 minuutjes klaar, handig toch? Daarbij komen gebakken ringen prei en lekkere scampi's bij. Zo snel, zo smakelijk!

Ingrediënten

  • ½ kippenbouillonblokje
  • 2 prei
  • 1 teentje knoflook
  • 10 g bladpeterselie
  • 130 g risottorijst (snelkook)
  • 16 scampi's
  • 30 g geraspte harde kaas
  • 3 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Voor je begint te koken: breng water aan de kook in een waterkoker. Haal de ingrediënten uit de koelkast. Was de prei. Leg een snijplank, mes en 2 pannen klaar.
  2. Neem per persoon 200 milliliter heet water en los er de kippenbouillon in op.
  3. Verhit 1/3de van de olijfolie in een pan en voeg de risottorijst toe. Roerbak 1 minuut tot de risottorijst glazig wordt. Voeg de bouillon toe, roer goed om, kruid met peper en zout. Laat 10 minuten garen op een zacht vuur tot alle bouillon is opgenomen. Roer regelmatig om.
  4. Snij de prei in ringen. Verhit 1/3de van de olijfolie in de andere pan. Voeg de prei toe. Roerbak 6 minuten en schep dan over in de pan met de risottorijst en roer goed om. Pers de knoflook. Snij de bladpeterselie fijn. Voeg de rest van de olijfolie toe aan de pan. Kruid de scampi's met peper en zout en bak ze, samen met de knoflook 2-3 minuten in de pan.
  5. Roer de geraspte harde kaas en de helft van de fijngesneden peterselie door de risotto. Serveer de risotto met de scampi's erbovenop. Werk af met de rest van de bladpeterselie.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 666.78 kcal
Koolhydraten 63.88 g
waarvan suikers 8.16 g
Vet 28.45 g
waarvan verzadigd 5.82 g
Proteïnen 34.61 g
Vezels 6.51 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin