Linguine puttanesca met tonijn

15 MIN
2 personen
Linguine puttanesca met tonijn

We nemen een heerlijke Italiaanse klassieker, en geven er een twist aan! Puttanesca is een pittige tomatensaus met olijven en kappertjes, en normaal gezien ook ansjovis. Die laatste vervingen we door tonijn, iets zachter en milder van smaak, zodat het hele gezin kan meesmullen. Smakelijk!

Ingrediënten

  • 200 g linguine
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 40 g zwarte olijven
  • 125 g kerstomaten
  • 1 blik tonijn in eigen nat
  • 1 kl gedroogde oregano
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 el kappertjes
  • 10 g bladpeterselie
  • 1 el olijfolie
  • ¼ kl cayennepeper
  • zout

BEREIDING

  1. Voor je begint te koken: breng water aan de kook in een waterkoker. Haal de ingrediënten uit de koelkast. Leg een snijplank, mes, vergiet, kookpot en een pan klaar.
  2. Giet het hete water in de kookpot, voeg een snuf zout toe en breng terug aan de kook. Voeg de linguine toe en kook beetgaar in 8 minuten. Giet de pasta af.
  3. Snij de sjalot fijn en pers de knoflook. Halveer de zwarte olijven. Halveer de kerstomaten. Laat de tonijn uitlekken.
  4. Verhit de olijfolie in de pan en stoof de sjalot en knoflook aan. Voeg na 2 minuten de kerstomaten en oregano toe. Laat 2 minuten meestoven en voeg dan de tomatenblokjes, kappertjes en olijven toe. Kruid met cayennepeper (voeg minder toe als je niet van pittig houdt) en zout. Breng de saus aan de kook en laat 6 minuten pruttelen. Roer er de laatste 2 minuten de tonijn door.
  5. Hak ondertussen de bladpeterselie fijn. Serveer de linguine met de puttanescasaus en werk af met de peterselie.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 641.36 kcal
Koolhydraten 78.51 g
waarvan suikers 6.71 g
Vet 15.36 g
waarvan verzadigd 2.79 g
Proteïnen 43.57 g
Vezels 8.41 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin