Siciliaanse couscous met tonijn

15 MIN
2 personen
Siciliaanse couscous met tonijn

Wist je dat... couscous niet enkel gebruikt wordt in de Midden-Oosterse keuken, maar ook 'verschijnt' in Zuid-Europese recepten? Zo kan je in Sicilië en Italië proeven van deze heerlijke versie met frisse zuren, aubergine en tonijn. Fris, snel klaar en bomvol smaak, zo hebben we het graag!

Ingrediënten

  • ½ groentebouillonblokje
  • 130 g couscous
  • 1 sjalot
  • 1 aubergine
  • 1 citroen
  • 30 g rozijnen
  • 1 blik tonijn in eigen nat
  • 10 g munt
  • 1½ el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Voor je begint te koken: breng water aan de kook in een waterkoker. Haal de ingrediënten uit de koelkast. Leg een snijplank, mes, een maatbeker, een kom en een pan met deksel klaar.
  2. Neem per persoon 125 milliliter heet water en los er de bouillon in op. Doe de couscous in een kom en schenk er de bouillon bij. Kruid met peper en zout. Roer goed om, dek af en laat 10 minuten wellen. Schep dan de couscous om met een vork om mooi luchtig te maken.
  3. Snij ondertussen de sjalot fijn. Snij de aubergine in blokjes. Was en rasp de schil van de citroen. Pers de helft van de citroen(en) uit, snij de andere helft in partjes.
  4. Verhit de olijfolie in een pan en voeg de sjalot toe. Roerbak 1 minuut en voeg dan de aubergine toe. Roerbak 1 minuut en voeg de citroenzeste, de rozijnen en het citroensap toe. Voeg per persoon 1 eetlepel water toe. Zet een deksel op de pan en laat 6 minuten stoven. Laat ondertussen de tonijn uitlekken, doe in hapklare brokjes en snij de munt fijn.
  5. Meng de gestoofde aubergine, de helft van de munt, de tonijn, de extra vierge olijfolie, peper en zout door de couscous. Serveer en strooi er de rest van de munt over en geef er een partje citroen bij.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 640.07 kcal
Koolhydraten 72.22 g
waarvan suikers 18.58 g
Vet 20.99 g
waarvan verzadigd 3.13 g
Proteïnen 36.77 g
Vezels 8.84 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin