Schelpjespasta 'verde' met broccoli

30 MIN
2 personen
Schelpjespasta 'verde' met broccoli

Deze originele pastasoort lijkt sprekend op een schelpje. In het Italiaans gebruikt men dan ook de naam 'conchiglie', wat letterlijk schelp betekent. Zo spreek je deze pastasoort correct uit: kon-kie-lie-jee. Capisci?

Ingrediënten

  • 1 blokje groentebouillon
  • 1 kleine broccoli
  • 1 courgette
  • 200 gr conchiglie
  • 1 teentje knoflook
  • 50 gr panko
  • 100 gr spinazie
  • 50 gr harde Italiaanse kaas (bijv. Gran Moravia)
  • olijfolie
  • zwarte peper en zout

BEREIDING

  1. Breng een ruime pot water aan de kook en verkruimel er de bouillon in.
  2. Verdeel de broccoli in roosjes. Schil de stam en snijd in blokjes. Snijd de courgette in blokjes van ongeveer 1 cm.
  3. Kook de pasta in het kokende water en voeg na 3 min. de broccoli toe, laat nog 5 min. koken tot de pasta al dente is en de broccoli beetgaar. Proef zeker even! Giet af, maar houd een kopje van het kookvocht apart.
  4. Knoflookcrunch: verhit een scheutje olijfolie in een ruime pan, pers de knoflook en voeg samen met de panko toe. Roerbak tot de panko goudgeel kleurt. Schep uit de pan in een kommetje en houd even apart.
  5. Verhit opnieuw een scheutje olijfolie in dezelfde pan en voeg de courgette toe. Roerbak op middelhoog vuur zo'n 3-4 min. tot de courgette goudbruin kleurt. Voeg de spinazie handje per handje toe en laat slinken. Kruid met zout en zwarte peper.
  6. Hak de Gran Moravia (zie tip) fijn en roer door de afgekoelde panko.
  7. Hak de olijven fijn, meng samen met de courgette en een scheutje olijfolie door de pasta met broccoli. Voeg eventueel wat kookvocht toe. Proef en breng verder op smaak met zout en zwarte peper.
  8. Strooi de knoflookcrunch over de pasta verde en serveer. Smakelijk!
  9. TIP: Gran Moravia is een vegetarisch alternatief voor Parmezaanse kaas. Bij de productie van deze kaas komt geen dierlijk stremsel aan te pas.