Lasagne met kip en courgette en Italiaanse kruiden

40 MIN
2 personen
Lasagne met kip en courgette en Italiaanse kruiden

Een lasagne met zomergroenten zonder gedoe. Want de bechamelsaus, die vervangen we gewoon door een quick-fix die je niet zou verwachten... Iets met mascarpone en lekker veel kaas, wie zegt daar nu nee tegen?

Ingrediënten

  • 1 courgette
  • 2 kipfilets
  • 2 kl Italiaanse kruiden
  • 1 teentje knoflook
  • 400 ml tomatenpassata
  • 200 gr lasagnevellen
  • 250 gr mascarpone
  • 50 gr Gran Moravia (of parmezaan)
  • olijfolie
  • zwarte peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200°C en bedek een bakplaat met bakpapier.
  2. Snijd de courgette in dunne plakken van 0,5 cm (zie tip). Hussel ze op de bakplaat door elkaar met een scheut olijfolie, zout en zwarte peper. Zet in de oven terwijl je de rest van het gerecht bereidt.
  3. Snijd de kip in kleine blokjes van 1 cm. Verhit een scheut olijfolie in een pan en bak de kip kort aan op hoog vuur. Ze moet een mooi korstje krijgen, maar hoeft nog niet volledig gaar te zijn. Kruid met de helft van de Italiaanse kruiden, zout en zwarte peper. Schep uit de pan.
  4. Verhit opnieuw een scheutje olijfolie in de pan van de kip. Pers de knoflook rechtstreeks in de pan. Fruit 1 min. op zacht vuur en blus met de tomatenpassata. Kruid met de rest van de Italiaanse kruiden, zout en zwarte peper. Breng vervolgens heel kort aan de kook en haal van het vuur.
  5. Haal de courgette uit de oven, maar laat de oven aanstaan. Giet een dun laagje van de tomatensaus in een ovenschaal. Schik er een laag lasagnevellen, courgette en kip op. Overgiet opnieuw met een laagje tomatensaus. Zorg dat de lasagnevellen mooi bedekt zijn. Herhaal tot alle ingrediënten zijn opgewerkt. Eindig met een laag mascarpone op de bovenkant van de lasagne en werk af met de Gran Moravia. Zet 25 min. in de voorverwarmde oven tot de lasagne gaar is en mooi goudbruin kleurt.
  6. Serveer de lasagne meteen. Smakelijk!
  7. TIP: In de lengte, in de breedte, maakt niet uit!