Pasta 'carbonara' met portobello en spinazie

30 MIN
2 personen
Pasta 'carbonara' met portobello en spinazie

Pasta carbonara zonder spekjes, dat smaakt even goed. Want we vervangen ze door heerlijk gemarineerde plakjes portobello. De BBQ-kruiden, sojasaus en gerookt paprikapoeder maken ze on-weer-staanbaar lekker. Beloofd!

Ingrediënten

  • 2 kl BBQ-kruiden
  • 2 el sojasaus
  • ½ kl gerookt paprikapoeder
  • 2 portobello's
  • 80 gr Gran Moravia (of parmezaan)
  • 2 eieren
  • ½ gele ui
  • 200 gr spinazie
  • 200 gr volkoren spaghetti
  • 3 el olijfolie
  • 1 kl zoetstof
  • ½ el appelazijn
  • zwarte peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180°C en bedek een bakplaat met bakpapier. Marinade: meng de BBQ-kruiden, sojasaus, plantaardige zoetstof (zie tip), olijfolie, appelazijn en het gerookt paprikapoeder. Snijd de portobello in plakjes en laat marineren.
  2. Breng een ruime pot gezouten water aan de kook voor de pasta.
  3. Leg de gemarineerde portobello op een rooster en plaats op de bakplaat (zo vermijd je dat de marinade in de oven druipt). Schuif in de oven en rooster zo'n 20 min.
  4. Hak de Gran Moravia fijn. Kluts het ei samen met de Gran Moravia los, breng op smaak met zout en zwarte peper.
  5. Snipper de ui fijn. Verhit een scheutje olijfolie in een pan en fruit de ui op middelhoog vuur glazig. Voeg de spinazie handje per handje toe en roer tot hij is geslonken.
  6. Kook de pasta in zo'n 8 min. al dente. Giet af, maar houd een kopje van het kookvocht apart.
  7. Meng de kaas-eimengeling onder de warme pasta, voeg enkele eetlepels van het kookvocht toe en kruid eventueel nog extra met zwarte peper. Schep ook de spinazie en gebakken portobello onder de spaghetti en serveer. Smakelijk!
  8. TIP: Kies voor een donkere zoetstof zoals dadelsiroop of ahornsiroop, dit zorgt voor meer diepgang.