Fettuccine met courgette, boontjes, spinazie en munt

30 MIN
2 personen
Fettuccine met courgette, boontjes, spinazie en munt

Eet dit bordje niet op je terras of je buren zien groen van jaloezie. In dit vrolijke bordje spelen de groene groenten duidelijk de hoofdrol. Blijf in hetzelfde kleurenpalet en voeg een verfrissend sausje van zure room, munt en spinazie toe.

Ingrediënten

  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 100 gr spinazie
  • 1 courgette
  • 2 kl bruschetta verde kruiden
  • 300 gr prinsessenboontjes
  • 200 gr fettuccini
  • 200 gr zure room
  • 10 gr munt
  • ½ limoen
  • olijfolie
  • zwarte peper en zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Breng een pot met gezouten water aan de kook voor de pasta.
  2. Snipper de sjalot fijn. Pers de knoflook. Snijd de courgette in halve plakjes. Verhit een scheutje olijfolie in een ruime kookpot (zorg dat de pasta er straks in past). Fruit de sjalot en knoflook glazig op middelhoog vuur. Voeg de helft van de spinazie toe en laat slinken.
  3. Voeg de courgette bij de de spinazie en laat zo'n 15 min. mee garen op zacht vuur. Kruid met bruschetta verde en zwarte peper.
  4. Kook de prinsessenboontjes 4 min. in het kookwater voor de pasta. Schep de boontjes uit de pot, spoel onder lauw water en laat uitlekken.
  5. Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking. Giet af, maar bewaar een kopje van het kookvocht voor de saus.
  6. Mix in een blender of met een staafmixer de rest van de spinazie met de zure room, 50 ml kookvocht en de munt tot een sausje (zie tip). Breng op smaak met zout en zwarte peper.
  7. Schep de pasta bij de groenten in de pot. Overgiet met de saus. Voeg ook de boontjes toe en schep alles voorzichtig onder elkaar. Voeg indien nodig nog wat kookvocht van de pasta toe. Proef en breng op smaak met zout en zwarte peper.
  8. Spoel de limoen en boen goed schoon. Rasp de schil van de limoen.
  9. Schep de pasta in een diep bord en werk af met limoenzeste. Smakelijk!
  10. TIP: Hou je wel van dat frisse muntsmaakje? Voeg dan gerust wat meer toe. Tip: begin met een beetje, proef en voeg dan wat extra toe als je dat wenst.