Homemade "currywürst" met geroosterde krieltjes en worteltjes

25 MIN
2 personen
Homemade "currywürst" met geroosterde krieltjes en worteltjes

Vandaag gaan we op reis naar Duitsland en maken we "currywürst"! Een heerlijke braadworst met een verrassend sausje erbij. Geroosterde krieltjes en gestoofde worteltjes maken het (Schlager)feest compleet. Hiervan ga je jodelen van plezier :-).

Ingrediënten

  • 400 g krielaardappelen
  • 1 ui
  • 6 wortelen
  • 2 braadworsten
  • 10 g krulpeterselie
  • 2 kl currypoeder
  • 2 el sojasaus
  • 1 el olijfolie
  • 2 el boter
  • 3 el ketchup
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Was de krieltjes en halveer ze. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hier de aardappelen op. Besprenkel met de helft van de olijfolie, kruid met peper en zout. Zet 20 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halfweg om.
  2. Schil de wortelen en snij overlangs in 4 en halveer ze. Pel en snij de ui fijn. Doe de wortelen en de ui in een pot met 50 milliliter water per persoon, voeg een snufje zout en de boter toe. Zet het even op een hoog vuur tot het water kookt, verlaag dan het vuur, zet een deksel op de pot en laat zachtjes koken voor 10 minuten of tot de wortelen gaar zijn. Hak de krulpeterselie fijn.
  3. Verhit de rest van de olijfolie in een pan en voeg de braadworsten toe. Bak ze 4-5 minuten per kant. Schep de braadworsten uit de pan en bewaar ze onder aluminiumfolie.
  4. Voeg per persoon 50 milliliter water toe aan de pan waarin je de braadworsten gebakken hebt en zet terug op het vuur. Roer de aanbaksels los. Voeg de ketchup, 2/3de van het currypoeder en de sojasaus toe. Meng goed en laat de saus kort inkoken.
  5. Serveer de braadworsten met de saus, de krieltjes en de worteltjes. Strooi de rest van het currypoeder over de worst met saus. Werk het gerecht af met fijngehakte peterselie en serveer.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 967.71 kcal
Koolhydraten 71.51 g
waarvan suikers 29.54 g
Vet 54.68 g
waarvan verzadigd 21.01 g
Proteïnen 39.26 g
Vezels 20.13 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin