Witloofrisotto met kip

35 MIN
2 personen
Witloofrisotto met kip

Risotto doet het goed in elk seizoen! Deze versie is ideaal voor koudere dagen, met heerlijk gestoofd witloof en reepjes kip, afgewerkt met bieslook.

Ingrediënten

  • 2 stronkjes witloof
  • 1 teentje knoflook
  • 1 sjalot
  • 5 g bieslook
  • ¼ citroen
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 2 kipfilet
  • 130 g risottorijst
  • 30 g parmezaan
  • 3 el olijfolie
  • 1 el boter
  • 100 ml witte wijn
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwijder de kern uit het witloof en snij in dunne reepjes. Pers de knoflook. Snij de sjalot fijn. Snij de bieslook fijn. Pers het citroensap. Los de kippenbouillon op in per persoon 250 milliliter kokend water.
  2. Verhit 1/3de van de olijfolie in een grote kookpot en bak het witloof lichtjes bruin gedurende 5 minuten. Besprenkel met het citroensap, haal uit de pot en zet opzij.
  3. Snij de kipfilets in reepjes. Verhit 1/3de van de olijfolie, kruid de kippenreepjes met peper en zout en bak ze rondom bruin en gaar. Haal uit de kookpot en zet opzij.
  4. Verhit de rest van de olijfolie in dezelfde kookpot en stoof de sjalot en knoflook glazig. Voeg de risottorijst toe en roerbak gedurende 2 minuten op hoog vuur tot de korrels glazig zijn. Giet de witte wijn erbij en laat volledig verdampen.
  5. Draai het vuur weer lager en voeg een pollepel kippenbouillon toe. Roer goed en voeg telkens een nieuwe pollepel kippenbouillon toe wanneer de bouillon bijna verdampt is. Na ongeveer 18 minuten is de risottorijst gaar.
  6. Voeg de boter en de parmezaan toe en roer goed.
  7. Meng het witloof en de kip door de risotto en kruid naar smaak met peper en zout.
  8. Serveer de risotto in diepe borden en overstrooi met de bieslook.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 784.03 kcal
Koolhydraten 56.2 g
waarvan suikers 1.39 g
Vet 36.41 g
waarvan verzadigd 11.27 g
Proteïnen 47.57 g
Vezels 3.61 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin