Rijstpap met witte chocolade en frambozen

40 MIN
4 personen
Rijstpap met witte chocolade en frambozen

Een klassiek dessertje, naar een hoger niveau getild: heerlijke romige rijstpap afgewerkt met witte chocolade en verse frambozen, hemels!

Ingrediënten

  • 125 g dessertrijst
  • 600 ml melk
  • 1 vanillestokje
  • 1 el boter
  • 75 g suiker
  • 50 g witte chocolade
  • 100 ml frambozencoulis
  • 100 g frambozen

BEREIDING

  1. Snij het vanillestokje open en schraap het merg eruit. Doe de melk, het vanillestokje, het merg en de suiker in een pannetje en breng aan de kook.
  2. Voeg de rijst toe en laat 30 minuten zachtjes garen, net onder het kookpunt. Roer af en toe om met een houten lepel.
  3. Hak de witte chocolade grof. Haal het vanillestokje uit de rijstpap. Roer de boter en witte chocolade erdoor en laat de rijst nog 10 minutenrusten met het deksel op de pan, weg van het vuur.
  4. Verdeel de rijstpap over glaasjes of schaaltjes. Werk af met wat frambozencoulis en verse frambozen. Serveer lauw of koud.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 355.01 kcal
Koolhydraten 50.06 g
waarvan suikers 44.17 g
Vet 13.34 g
waarvan verzadigd 7.78 g
Proteïnen 8.32 g
Vezels 4.08 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin