Chocolademousse

200 MIN
4 personen
Chocolademousse

Ingrediënten

  • 200 g fondantchocolade, in stukjes
  • 6 eieren, gesplitst
  • 375 ml lichte room
  • 100 g suiker

BEREIDING

  1. Smelt de chocolade au bain marie.
  2. Klop de eidooiers schuimig met de suiker. Vouw onder de chocolade en meng goed.
  3. Klop de eiwitten stijf in een andere kom tot een heel vast schuim. Spatel heel voorzichtig onder het chocolademengsel.
  4. Klop de room op in een andere kom tot net geen slagroom. Spatel ook deze voorzichtig onder het mengsel.
  5. Plaats de chocolade mousse afgedekt 2 uur in de koelkast. Serveer op kamertemperatuur in glaasjes met eventueel wat rood fruit.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 777.19 kcal
Koolhydraten 51.88 g
waarvan suikers 51.88 g
Vet 57.75 g
waarvan verzadigd 30.73 g
Proteïnen 13.91 g
Vezels 0.55 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin