Vanillepudding met petit beurre en frambozen

15 MIN
6 personen
Vanillepudding met petit beurre en frambozen

Een echte kinderklassieker, in een verfijnde presentatie: heerlijke huisgemaakte vanillepudding met crumble van petit beurre koekjes en framboosjes, gepresenteerd in een glaasje.

Ingrediënten

  • 1 vanillestokje
  • 4 el maïszetmeel
  • 4 eidooiers
  • 500 ml melk
  • 75 g suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 12 petit beurres
  • 100 g frambozen

BEREIDING

  1. Verkruimel de koekjes en verdeel de helft van de kruimels en de helft van de frambozen over glaasjes. Schraap de zaadjes uit het vanillestokje. Doe de melk en de vanille in een kookpot samen met de helft van de suiker en de vanillesuiker. Roer los en breng aan de kook.
  2. Klop de eidooiers op met de rest van de suiker, tot je een stevig mengsel krijgt. Roer er het maïszetmeel door.
  3. Klop 1/3de van de warme melk door het eimengsel. Giet vervolgens alles weer bij de melk. Laat op een zacht vuurtje al roerend indikken.
  4. Verdeel de pudding over de glaasjes. Werk af met de rest van de koekjeskruimels en frambozen.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 269.09 kcal
Koolhydraten 44.88 g
waarvan suikers 30.9 g
Vet 6.7 g
waarvan verzadigd 2.63 g
Proteïnen 6.73 g
Vezels 1.62 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin