Klassieke chocolademousse

15 MIN
4 personen
Klassieke chocolademousse

Een snel en gemakkelijk recept voor dé klassieke chocolademousse. Een echt Belgisch topdessert.

Ingrediënten

  • 200 g fondantchocolade, grof gehakt
  • 2 el chocoladeschilfers
  • 3 eieren, gesplitst
  • 150 ml room
  • 50 g suiker

BEREIDING

  1. Laat de chocolade zachtjes smelten au bain-marie.
  2. Klop de eidooiers samen met de suiker tot een schuimige massa. Klop apart ook de eiwitten stijf.
  3. Roer de gesmolten chocolade door het eidooiermengsel glad. Spatel er voorzichtig de opgeklopte eiwitten door.
  4. Klop de room stijf en meng door het chocolademengsel.
  5. Verdeel de chocolademousse over schaaltjes en laat minstens 3 uur opstijven in de koelkast.
  6. Haal uit de koelkast en versier met de chocoladeschilfers.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 525.84 kcal
Koolhydraten 42.06 g
waarvan suikers 42.06 g
Vet 36.11 g
waarvan verzadigd 19.97 g
Proteïnen 8.78 g
Vezels 0.64 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin