Rijst Kung Pao

20 MIN
4 personen
Rijst Kung Pao

Kung Pao is een typisch gerecht uit de Chinese Sechuan keuken met blokjes kip, rijst en veel groentjes. Een heerlijk snel wokgerecht!

Ingrediënten

  • 4 kipfilet, in blokjes
  • 600 g rijst, gekookt
  • 250 g champignons, gehalveerd
  • 3 teentjes knoflook, geperst
  • 6 lente-uitjes, in ringetjes gesneden
  • 1 rode chilipeper, fijngesneden
  • 2 cm gember, fijngesneden
  • 4 el cashewnoten
  • 1 el suiker
  • 4 el sojasaus
  • 4 el rijstazijn
  • 1 el plantaardige olie

BEREIDING

  1. Meng de sojasaus, rijstazijn en suiker. Dit is de Kung Pao-mix.
  2. Verwarm een wok en voeg 1 eetlepel plantaardige olie toe. Voeg de champignons en de kippenblokjes toe en laat aankleuren gedurende 3 minuten.
  3. Voeg de chili, knoflook, gember en 3/4de van de lente-uitjes toe. Laat 2 minuten bakken, voeg dan de Kung Pao-mix toe en laat nog een minuut verder bakken. Voeg de rijst toe en bak even mee. Haal de pan van het vuur en roer de cashewnoten door de rijst.
  4. Serveer de gebakken rijst in kommetjes en strooi er de resterende lente-uitjes over.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 867.29 kcal
Koolhydraten 131.71 g
waarvan suikers 9.12 g
Vet 13.29 g
waarvan verzadigd 2.65 g
Proteïnen 51.4 g
Vezels 5.11 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin